top of page

Andet afsnit af dokumentar om vold og skilsmisse

I aften sender DR andet afsnit af en dokumentar med fokus på skilsmisser i islamiske ægteskaber.


(Modelfoto - ikke fra dokumentaren).


For en uge siden sendte DR første afsnit af dokumentar-serien ”Vold og kontrol bag sløret”, der handler om den nye forening ”Søstre mod vold og kontrol” og én af kvinderne bag foreningen, Kefa Abu Ras.


Du kan læse en artikel om det første afsnit ved at følge dette link."I massiv modvind"


I aften sender DR det andet afsnit i serien, som har fået titlen ”I massiv modvind”.


DR beskriver afsnittet således:


”Foreningen har fået vind i sejlene, og de mange frivillige danner nu et stærkt fællesskab. Men pludselig truer anklager, om bl.a. dokumentfalsk på de sociale medier, foreningens eksistens. Samtidig tikker råb om hjælp stadig ind på Messenger. Blandt andet fra en kvinde på krisecenter, der har desperat brug for Kefas hjælp”.


Du kommer til DR´s egen side om dokumentaren ved at trykke her.


Det skal bemærkes, at begge afsnit af dokumentaren ”Vold og kontrol bag sløret” ligger på DR´s hjemmeside og kan derfor ses med det samme.Interview med Kefa Abu Ras


Du kan læse et interview med Kefa Abu Ras i denne artikel fra Femina i torsdags. Her fortæller hun blandt andet om sin baggrund og hendes indsats for at sikre kvinders rettigheder, herunder at sikre, at kvinder med minoritetsbaggrund ikke lider under negativ social kontrol.


Hun har selv på nærmeste hold oplevet udfordringerne ved skilsmisse i islamiske kredse. Hendes egen søster i Jordan levede således i et voldeligt ægteskab og ønskede at blive skilt, men det krævede, at søsteren afleverede sin seks måneder gamle baby til eksmanden.

34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page