top of page

Skilsmisser: minister vil stramme op

Et anerkendt trossamfund tillader ikke sine medlemmer at blive gift igen efter skilsmisse. ”Det lyder helt skørt”, udtaler kirkeministeren, der nu vil stramme op.
DR bragte forleden denne historie om Jehovas Vidner, der er et anerkendt trossamfund i Danmark – men som nu er kommet i kirkeministerens søgelys, fordi de ikke tillader sine medlemmer at blive gift efter skilsmisse.

 

Kirkeminister Morten Dahlin (Venstre) blev nemlig for nylig i DR1-radioprogrammet ”Ring til Regeringen” præsenteret for en historie fra et tidligere medlem af Jehovas Vidner.


Han hedder Simon Nielsen Ørregaard og var blevet juridisk skilt fra sin hustru. Men ifølge Jehovas Vidner er man stadig gift i bibelsk forstand, og derfor ville de ikke kunne gifte sig igen med en fremtidig ny partner.


Morten Dahlin udbryder i radioprogrammet, at det ”lyder helt skørt”.


Han siger videre:


”Jeg har den grundlæggende indstilling, at et ægteskab indgås af to mennesker, og det kan opløses af et menneske”.


Og videre: ”Jeg har også den helt grundlæggende indstilling, at hvis man ikke kan forstå det, så har jeg meget svært ved at se, at man skal kunne fungere som trossamfund med den danske stat i ryggen og opnå den række fordele, man kan som anerkendt trossamfund”.

 

Jehovas Vidner modtager ikke direkte statsstøtte herhjemme, men opnår forskellige fordele – og herunder også bemyndigelse til at vie folk. På deres hjemmeside skriver de, at menighedens ældste ikke skal godkende en skilsmisse, men: "… én, der vælger at lade sig skille uden bibelsk grund, er dog ikke bibelsk fri til at kunne gifte sig igen".

 

Morten Dahlin udtaler videre, at han ”kommer til at fremlægge et lovforslag om opstramning af loven om andre trossamfund, der skal slå ned på det, jeg opfatter som religiøs ekstremisme. For eksempel ikke at anerkende kvinder eller mænds ret til at blive skilt”.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page