top of page

Nyt nødkrisecenter åbner i dag

Det nye nødkrisecenter ligger i København på en hemmelig adresse og har åbent de kommende 3 måneder.(modellen på billedet har ingen forbindelse til indholdet af denne artikel)I dag åbner et nyt midlertidigt nødkrisecenter til kvinder.Baggrunden er, at antallet af henvendelser til krisecentrene er steget under Corona-krisen og den efterfølgende nedlukning af samfundet. Derfor har Social- og indenrigsministeriet tidligere bevilget penge til et midlertidigt nødkrisecenter for voldsudsatte kvinder og børn.


Nødkrisecentret er i første omgang åbent i 3 måneder og ligger på en hemmelig adresse i København. Det er dog samme adresse som nødkrisecentret i foråret, og ifølge Dansk Kvindesamfunds Krisecentre er de ”nu endnu bedre klædt på til at støtte og skabe stabile rammer for børn og kvinder”.


På det nye nødkrisecenter vil der ifølge Dansk kvindesamfunds Krisecentre ”være plads til kvinder med tre eller flere børn, som ikke altid kan huses på traditionelle krisecentre, ligesom kvinderne kan indlogeres hele døgnet – fx via en politiudrykning til et hjem med vold”.


Desuden vil der være ”særligt fokus på pædagogiske tilbud til børnene”.


Som nævnt er det i dag, den 8. februar 2021, at kvinder og børn eventuelt kan få adgang. Det beskrives, at ”man visiteres gennem Danner via en telefonsamtale eller fysisk samtale” og at ”Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, personale hos politi, kommuner eller andre front-funktioner kan ringe til Danner og forhøre sig på vegne af en borger, og herefter vil der blive truffet aftale om det videre forløb”.


Det skal i øvrigt bemærkes, at Dansk kvindesamfunds Krisecentre understreger, at man trygt kan kontakte dem, hvis man er i tvivl, om man er i målgruppen for et ophold på et krisecenter.

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Комментарии


bottom of page