top of page

Ny skilsmisseroman om et barns udfordringer

Forældres skilsmisse kan være svær for børn at håndtere, og det gælder også 10-årige Sofie i Lotte Kirkebys nye roman.
Den unge pige Sofie har været i Tivoli med sin far, Jens. Da de kommer hjem, fortæller moren, Gry, at hun og Jens skal skilles. Det ryster op i hele 10-årige Sofies tilværelse, og bogen følger hendes forsøg på at få sit liv til at hænge sammen igen.


Bogen udkom den 30. januar 2024 og kan købes flere steder.

 

 

Om ”Resten af sommeren”


Det er forlaget Gutkind, der udgiver bogen, og de beskriver den således på deres hjemmeside:

 

”Sofie er i Tivoli med sin storebror og sin far. De to søskende hænger højt over byen i pariserhjulet og forsvinder i hurlumhejhuset, og når de kommer hjem, skal de holde ferie.


De skal besøge deres mors veninde, som de plejer, sove i telt, bade og plukke bær. Men de skal også forholde sig til, at deres forældre skal skilles, og at de fremover kun skal se deres far hver anden weekend.


”Resten af sommeren” undersøger, hvad der sker i en familie, når forældre går fra hinanden: med de voksne, der har truffet beslutningen, og med de halvstore børn, der i forvejen har nok at gøre med at begribe verden og sig selv”.

 


Gode anmeldelser


Forlaget har samlet flere anmeldelser, der sender store roser efter ”Resten af sommeren” – her et par eksempler:


 

Klaus Rothstein fra Weekendavisen skriver: ”En eksemplarisk roman om en familieopløsning ... Lotte Kirkeby har med sin kun fjerde bog (en novellesamling og tre romaner) etableret et lavmælt, uhyre fint og skarpsindigt forfatterskab om det moderne menneskelivs smertepunkter ... Om Resten af sommeren har jeg noteret: talentfuld, tydelig, tankevækkende, tænksom, trist, trøstesløs, tapper - og tilfredsstillende”.

 

Og Katrine Sommer Boysen fra Jyllands-Posten skriver: ”Lotte Kirkeby skildrer med stor effekt, hvordan de voksnes forsøg på at berolige børnene under en skilsmisse bliver et forvrænget spejlkabinet af følelser og ord, der ikke passer til virkeligheden ... Har i sit relativt lille forfatterskab markeret sig med sin uforlignelige evne til at skildre det store i det små. ”Resten af sommeren” er ingen undtagelse”.

 

 

Om forfatteren


Lotte Kirkeby blev født i Skive i 1970. Hun er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og fransk fra Aarhus Universitet, og hun har arbejdet som forlagsredaktør, journalist, anmelder og oversætter.


Hendes første skønlitterære bog var novellesamlingen ”Jubilæum” i 2016 om tab og at miste, og siden kom bøgerne ”De nærmeste” (2019) og ”Hvis man ikke vidste bedre” (2022).


Lotte Kirkeby blev blandt andet nomineret til ”DR Romanprisen” for ”De nærmeste” og blev i 2023 tildelt Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat i 2023.


Privat bor Lotte Kirkeby og hendes man på Østerbro i København. De har sammen tre voksne børn.

40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page