top of page

Ny film om kvinde i skilsmisse-krise

Det nye danske komedie-drama sætter fokus på at finde sig selv både under og efter et opbrud.Efter gentagne nedlukninger på grund af corona-krisen, er samfundet nu endelig ved at åbne igen – og pudsigt nok er det (uden sammenligning i øvrigt) med muligheden for at se en film om et par, der går fra hinanden.


”Tag min hånd”, som havde premiere i går, handler om lægen Maja, der tilsyneladende har en drømmetilværelse: hun bor med sin mand og søn i et dejligt hjem, og hun står over for en forfremmelse. Men så vender hendes mand Claes hjem efter at have grublet over forholdet og smider bomben: han vil skilles.


Og i efterdønningerne fra den chokerende nyhed, kæmper Maja for at genfinde balancen igen. Og dét driver hende ud i en debut på Tinder, en forelskelse i en 20 år yngre studerende og besvær med at håndtere sønnens teenage-oprør.Dinesen og Thomsen


I hovedrollerne som Maja og ægtemanden Claes ses to særdeles stærke kort i henholdsvis Mille Dinesen (”Nynne”, ”Rita” og ”Jagtsæson”) og Ulrich Thomsen (”Festen”, ”Brødre” og ”Hævnen”).


I andre roller ses Mia Lyhne, Mille Lehfeldt, Casper Crump, Pernille Højmark, Jesper Svabo og Troels Kortegaard.


Historien er skrevet af Morten Dragsted (”Den som dræber”, ”Lev stærkt” og den kommende TV2-julekalender ”Tinka og sjælens spejl”) og Lars Kaalund (som skuespiller ”Italiensk for begyndere” og ”Lulu & Leon” – og som TV-instruktør ”Nikolaj og Julie” og ”Rita”). Sidstnævnte har med ”Tag min hånd” sin debut som spillefilms-instruktør.


Det skal i øvrigt bemærkes, at ”Tag min hånd” er én af de 10 film, som Biografklub Danmark i år har udvalgt.Gode anmeldelser


Anmelderne har generelt taget godt imod den 1 time og 47 minutter lange ”Tag min hånd”. En stor del af dem lander på 4 ud af 6 mulige, hvor særligt Mille Dinesen fremhæves for godt skuespil.


Læs eventuelt mere om ”Tag min hånd” hos Kino og Filmmagasinet Ekko.

136 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page