top of page

Ny bog om psykisk vold i parforholdet

Psykoterapeut Christina Copty er aktuel med en ny bog om psykisk partnervold.I sidste uge udkom en ny bog om psykisk vold i parforholdet fra forlaget ”Lindhardt og Ringhoff”.


Den hedder ”Partner, løgner, elsker, krænker” og er skrevet af psykoterapeut Christina Copty, der har flere års erfaring med personlighedsforstyrrelser og destruktive parforhold.”"Hvorfor går du ikke bare?" er den typiske reaktion, når ofre for psykisk partnervold fortæller, hvad de er udsat for. Trusler, stalking, seksuel og økonomisk vold er hverdag for disse mennesker, som langsomt får nedbrudt deres selvværd og selvtillid. Psykoterapeut Christina Copty beskriver her, hvad psykisk partnervold er, og hvad den gør ved offeret. Hun giver et indblik i, hvordan en krænker tænker, føler og agerer, og hun guider læseren igennem den labyrint af kontrollerende og manipulerende voldsmetoder, som krænkeren benytter sig af. Hun viser også, hvorfor den psykiske vold er så traumatiserende, at ofrene ikke magter at bryde ud af det destruktive forhold og ender med at lide af f.eks. C-PTSD, selvhad og ensomhed. Endelig beskriver Copty, hvordan børn kan komme i klemme, når en forælder er psykisk voldelig. Hun giver konkrete råd til, hvordan man håndterer en sådan partner, og hvordan man kan komme ovenpå igen, når man har lagt et voldeligt forhold bag sig”.Tegn på psykisk vold


I et interview med bogmagasinet bog.dk i forbindelse med udgivelsen af bogen beskriver Christina Copty tre tegn på, at man lever med en psykisk voldelig partner.


Hun peger dog indledningsvis på, at man er nødt til at ”se på flere karaktertræk samlet for at kunne danne sig et ordentligt indtryk af, om der er tale om en person, der bruger psykisk vold”.


Men der er dog ”nogle overordnede sammenfald hos krænkere, som man kan bruge som pejlemærker til at vurdere, om der kan være tale om en psykisk voldelig person”.


Det første handler om det stærke behov for at have kontrollen og magten over den anden i relationer, f.eks. ved at ville bestemme, hvad den anden skal tænke, føle eller gøre.


Det andet træk er selvoptagethed, hvor krænkeren ifølge Christina Copty kun er optaget af sine egne behov og lyster.


Og det tredje handler om, at man altid beskylder andre for sine egne problemer og aldrig selv tager ansvaret.


Christina Copty peger desuden på, at ”nogle af de mennesker, der bruger psykisk vold, kan ændre sig ved hjælp af professionel hjælp” – men det er ikke alle, der kan dét. Hun siger afslutningsvis: ”Særligt udfordrede er de, der har en personlighedsforstyrrelse, for der findes volden som en del af deres personlighed, og dér er forandring altså ikke en mulighed”.Om Christina Copty


Christina Copty er 47 år. Hun er psykoterapeut og forfatter med speciale i personlighedsforstyrrelser, herunder narcissisme og destruktive parforhold. Hun har selvstændig praksis i København, og derudover udbyder hun onlinekurser om den narcissistiske partner.


Hun har tidligere været monitorerings- og evalueringskonsulent for Unicef og arbejdet med traumeramte børn og unge på Vestbredden og i Gaza. Desuden er hun cand.mag. i arabisk sprog og kultur.


I 2016 udkom hendes første bog ”Den svære kærlighed: om parforhold og narcissisme”.


Besøg Christina Copty´s hjemmeside ved at følge dette link.


231 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page