top of page

Inspirerende foredrag om faderrollen som deleforælder

I dette TED-foredrag fortæller en far om sin rolle som samarbejdende far og deleforælder.


Modelfoto


Ofte bliver faderrollen blandt amerikanere betragtet forholdsvis negativt, når faderen ikke længere er sammen med barnets mor. Men i dette inspirerende foredrag fortæller Joel Leon om sin tilgang til dét at være en samarbejdende deleforælder med barnets mor.


Joel Leon beskrives af TED-organisationen som ”en performer, forfatter og historiefortæller, født og opvokset i Bronx, som skriver og fortæller historier for afroamerikanske (”black”) personer”.


Han tager i denne ”TED talk” netop afsæt i den gængse opfattelse af enlige fædre som løsrevne fra deres børns liv, når vedkommende og moderen ikke længere er sammen. Denne situation stod han selv i, da han og moderen til datteren Lilah gik fra hinanden.Forpligtelse som ligeværdige deleforældre


Men han og moderen fandt ind i et samarbejde, hvor Joel Leon kunne påtage sig et stort medansvar for ikke blot datteren, men faktisk også datterens mor.


Som Joel Leon udtrykker det: ”Som ligeværdige deleforældre er det vores forpligtelse at sikre, at vores medforældre ikke er nødt til at sætte deres passion og forfølgelsen af deres drømme på pause, fordi vi er for selvoptagne til at møde op som allierede”.


Han lægger ikke skjul på, at det kan være svært, men peger på betydningen af, at forældrene indgår i et samarbejde: ”At være samarbejdende deleforældre betyder, at selv om dét at være forælder kræver ofre, så hviler vægten af disse ofre ikke alene på den ene forælder”.


At være samarbejdende deleforældre kræver givetvis både tillid, villighed og respekt – men kan man få det til at fungere, vil der være mange fordele i samarbejdet for såvel forældrene som børnene.Du kan se denne inspirerende ”TED talk” med Joel Leon herunder (bemærk, at det er muligt at slå undertekster til ved at starte videoen og aktivére dem i afspillerens nederste højre hjørne):

Om TED


TED (som står for ”Technology, Entertainment and Design”) er en amerikansk nonprofit organisation, der arrangerer ”TED talks”, hvor personer med forskellig viden og kompetencer inspirerer sine tilhørere.


Organisationen bag TED har medvirket til at indsamle over 3 milliarder dollars til godgørende og informerende projekter.


Du kan læse mere om TED på denne side.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page