top of page

Indsats for at få ventelister ned

Familieretshuset modtager næste år en stor merbevilling, og samtidig bliver implementeringen af den familieretlige reform sat i bero.Næste år modtager Familieretshuset en merbevilling på 238,4 millioner kroner. Pengene skal først og fremmest fjerne dén sagspukkel og dermed de lange ventetider, som Familieretshuset har været plaget af ganske længe.


De ekstra penge giver Familieretshuset mulighed for at ansætte over 100 nye medarbejdere.


Desuden er det politisk besluttet i en periode at sætte implementeringen af den familieretlige reform i bero. Det betyder ifølge Familieretshuset, at man således fastholder det nuværende antal møder pr. sag, hvilket svarer til 60 procent af det, der oprindeligt var tanken med reformen.


Dermed får Familieretshuset mulighed for at afvikle de mange sager, der har hobet sig op og skabt de lange ventetider.


Aftalen er indgået af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.”… det klogeste at give Familieretshuset ro”


Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kommenterer situationen i en artikel på ministeriets hjemmeside:


”Børn er de store tabere i en skilsmisse, selvom de er uden skyld i situationen. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe børnene og familierne skånsomt gennem skilsmissen. Derfor bliver vi nødt til at nedbringe ventetiderne. Vi har i dag et system, der hjælper børnene og familierne langt bedre end det tidligere system, men det hjælper ikke noget, hvis familierne skal vente alt for længe på at få hjælp. Derfor er det klogeste at give Familieretshuset ro til at skrue op for sagsbehandlingen, uden at de skal bruge kræfter på at udrulle resten af reformen samtidigt. Familiers trivsel og fremtid er på spil, og jeg håber, at vi med de her tiltag kan vende udviklingen i de kommende år”.


De sociale ordførere kommenterer på udviklingen i artiklen på ministeriets hjemmeside.

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page