top of page

Har du brug for hjælp til julen?

For mange skilsmissefamilier kan økonomien være presset – måske særligt i julen. Men heldigvis kan man søge om julehjælp hos en række organisationer.Denne artikel blev oprindelig udsendt i 2019, men er i forbindelse med denne genudgivelse selvfølgelig blevet opdateret.


Mange skilsmissefamilier og enlige forsørgere kan have svært ved at få økonomien til at række. Og i dag, hvor der er præcis to måneder til jul, kan dét i sig selv bringe yderligere spekulationer og ærgrelser.

Heldigvis er der flere organisationer, der tilbyder hjælp på forskellig vis, så man får bedre muligheder for at sikre julen. Dem ser vi nærmere på her. Og kender du til organisationer og hjælp, der ikke er på listen herunder, må du meget gerne skrive til ”Skilsmissefamilien” via skilsmissefamilien@gmail.dk.Blå Kors


Blå Kors giver julehjælp til børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst. Julehjælpen består af et gavekort på 500 kroner til køb af mad i Lidl samt et gavekort på 200 kroner til køb af julegaver i Blå Kors Genbrug.


Der er åbnet for julehjælp, hvor sidste frist for ansøgning er den 23. november 2023. Alle ansøgere vil senest den 11. december modtage besked via mail, om de har modtaget julehjælp eller fået afslag på julehjælp.


Ansøgning om julehjælp sker via denne side.


Desuden arrangerer Blå Kors mellem jul og nytår julelejre for børn og unge, som har brug for et pusterum fra en svær hverdag. Det kan være børn og unge fra familier med fattigdom, psykisk sygdom og andre sociale problemer.


Der er julelejre for børn i alderen 7 til 13 år, som finder sted 27. til 30. december i Silkeborg (som du kan læse mere om her) og for unge i alderen 13 til 20 år, som finder sted 27. til 30. december i Hillerød (som du kan læse mere om her).


Bemærk, at der er tale om en egenbetaling på 500 kroner; det KAN dog være en udgift, der refunderes af kommunen. Man skal desuden selv sørge for transport til og fra lejren for børn – mens der vedr. lejren for unge er mulighed for opsamling flere steder.Du kan læse mere om Blå Kors´ julehjælp ved at trykke her.

Dansk Folkehjælp


Dansk Folkehjælp skriver på deres hjemmeside, at de sidste uddelte julehjælp til 12.829 enlige forsørgere – og sikrede dermed julemad på bordet og pakker under træet til hele 25.000 børn.


For at kunne modtage julehjælp, skal man være forsørger på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år.


Julehjælpen består af 800 kroner til mad pr. familie plus 500 kroner til julegaver pr. barn (maks. kr. 2.800 i alt til julehjælp pr. familie).​


Der er åbnet for julehjælp, hvor sidste frist for ansøgning er den 19. november 2023.

Ansøgning om julehjælp sker via denne side, hvor du også kan læse mere om Dansk Folkehjælp´s julehjælp.Foreningen til Støtte for Mødre og Børn


Hos "Foreningen til Støtte for Mødre og Børn" kan man søge julehjælp i form af et legat. Der er åbent for ansøgning, men fristen fremgår umiddelbart ikke.

Du kommer til "Foreningen til Støtte for Mødre og Børn" ved at trykke her.


Frelsens Hær


Normalt hjælper Frelsens Hær omkring 8.000 familier med julehjælp – men i år forventer de at modtage et rekordstort antal ansøgninger.


Det skyldes ikke mindst, at Frelsens Hær sidste år sikrede julehjælp til 11.303 familier og enlige (med 15.801 ansøgere). Baggrunden angives at være, at ”stadigt flere er pressede på økonomien, hvilket typisk hænger sammen med meget lave indkomster samt sociale ydelser, der ikke følger med prisudviklingen”.


Julehjælpen fra Frelsens Hærs ”består typisk af gavekort til et supermarked, legetøj og julelækkerier, ligesom hjælpen lokalt også kan indeholde sponsorgaver som fodboldbilletter og lignende. Typisk ligger beløbet på gavekortet på mellem 800 og 2000 kroner pr. familie, alt afhængigt af antallet af børn. Der er enkelte steder i landet, hvor hjælpen består af kasser med julemad, men de fleste steder er det gavekort, som mærkes, så de ikke kan bruges på øl, vin og spiritus”.


Desuden arbejder Frelsens Hær efter julen på at skabe relationer til de hjulpne familier.


Ansøgere skal gøre rede for deres indtægter og udgifter, og der besluttes på baggrund heraf samt den enkelte families rådighedsbeløb.

Der kan søges i perioden 1. til 30. november 2023.

Du kan læse mere om Frelsens Hær´s julehjælp ved at trykke her.

Julehjælpen


Forummet ”Julehjælpen” bygger så at sige bro (anonymt) mellem modtagere, der har brug for hjælp til julegaver, og givere, der vil opfylde disse ønsker.


Julehjælpen skriver på deres hjemmeside:


”Hos Julehjælpen.dk kan alle økonomisk trængte familier med børn under 18 år søge om julehjælp. Det er ikke et krav at der er tale om hjemmeboende børn, eller at man har sit barn juleaften. Vi ved, at forældre med delebørn også ønsker at holde en juleaften, selvom det ikke nødvendigvis bliver den 24. december”. ​


Julehjælpen skriver videre: ”Hvis du godkendes til julehjælp gennem Julehjælpen.dk, får du adgang til at søge donationer i vores Gaveportal. Donationerne kan være legetøj, tøj, sko, smykker, elektronik, gavekort, julekurve og meget andet - nye såvel som brugte ting. Vi kan ikke garantere gavekort til julemad eller julekurve til alle”.


Læs mere om Julehjælpen ved at trykke her.


Juleuddelingen af 1867


Gaveportionerne fra ”Juleuddelingen af 1867” kan ansøges af alle, der har behov for en håndsrækning til at fejre højtiden. Der er dog rift om hjælpen, og det anbefales derfor at tjekke den enkelte region for hjælp – især også fordi tidspunkterne for ansøgning varierer.

En gaveportion indeholder ”alt til en almindelig god dansk julefest” – blandt meget andet en svinekam, brune kartofler, brun sauce, rødkål, grødris, æbler og appelsiner, marcipan og nougat, forskellige julekager, flødeboller, kaffe og the, servietter og sanghæfter.


Læs mere om Juleuddelingen af 1867´s julehjælp ved at trykke her.


Legatfonden


Bemærk, at Legatfonden kun anerkender ansøgere med fast bopæl i København eller Frederiksberg Kommuner.


Legatfonden skriver på deres hjemmeside:


”Kjøbenhavns Understøttelsesforenings Legatfond (Legatfonden) blev etableret den 1. november 1874, og har til formål at yde hjælp til værdigt trængende. Kun borgere med fast bopæl i Københavns eller Frederiksberg Kommuner kan søge om støtte hos Legatfonden”.


Og videre: ”Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp til borgere i økonomisk nød. Legatfonden yder sin hjælp som gave, og det er kun muligt at søge om mindre beløb!”


Det er muligt at ansøge om julehjælp frem til den 19. november 2023.


Læs mere om Legatfonden ved at trykke her.Mødrehjælpen


Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der står i en svær økonomisk og social situation. Hjælpen er økonomisk, og der kan søges om 500 kroner pr. barn i familien (dog maksimalt 3 børn).


Man skal desuden have børn under 18 år, ​som skal være hjemmeboende eller som forælderen har en fast samværsaftale for. Ansøgningen er åben for både par og enlige forældre.


Ansøgningen sker online via digitalt ansøgningsskema, og der er åbent for ansøgning. Alle ansøgere vil få svar den 21. december.

Fristen for at ansøge om Mødrehjælpens julehjælp er torsdag d. 7. december 2023 kl. 10.00.

Du kan læse mere om Mødrehjælpens julehjælp ved at trykke her.


Røde Kors


Sidste år modtog 19.584 børnefamilier julehjælp fra Røde Kors.


Røde Kors skriver, at julehjælpen ”typisk består af et gavekort på 900 kroner til Coop eller en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene”.


Røde Kors skriver videre: ”Vi uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. I de fleste tilfælde har vi et samarbejde med kommunen, og det er den enkelte kommune, der vurderer, hvilke familier, der har behovet. Der vil som oftest være tale om individuelle vurderinger af familiens situation og børnenes behov”.


For at ansøge om julehjælpen, skal man kontakte sin lokale Røde Kors afdeling.

Du kan læse mere om Røde Kors´ julehjælp ved at trykke her.

877 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yorumlar


bottom of page