• skilsmissefamilien

Har du brug for hjælp til julen?

I denne artikel får du links til en række organisationer, der tilbyder hjælp til julen.Mange skilsmissefamilier og enlige forsørgere kan have svært ved at få økonomien til at række. Og nu står julen så småt for døren, der lægger yderligere pres på økonomien og dermed måske bringer både spekulationer og ærgrelser.

Heldigvis er der flere organisationer, der tilbyder hjælp på forskellig vis, så man får bedre muligheder for at sikre julen. Dem ser vi nærmere på her. Bemærk, at tilbuddene om julehjælp er opstillet alfabetisk.


Og kender du til hjælp, der ikke er på listen herunder, må du meget gerne skrive på Skilsmissefamilien´s mail lige her.

Blå Kors


Blå Kors giver julehjælp til familier på overførselsindkomst, som mangler penge til gaver og mad. Familier og personer, som i forvejen har tilknytning til Blå Kors` arbejde i form af f.eks. væresteder, bo- og behandlingstilbud, TUBA, Barnets Blå Hus og Blå Kors' lejre, vil blive prioriteret først. Julehjælpen gives kun til familier med hjemmeboende børn under 18 år.

Herudover tilbyder Blå Kors også julelejre.

Sidste frist for ansøgning er den 26. november 2020.

Du kan læse mere om Blå Kors´ julehjælp ved at trykke her.

​Dansk Folkehjælp


"Tusindvis af børn i Danmark glæder sig ikke til juleaften, fordi de ikke ved, om der er julegaver under træet til dem. Lad os være sammen om at alle får en god jul, fordi alle børn fortjener at opleve den dejlige julestemning med juletræ, julegaver og dejlig julemad".

Sådan beskriver Dansk Folkehjælp "missionen" på deres hjemmeside. Julehjælpen består af en kolonialvarekurv eller gavekort til REMA 1000 (værdi kr. 500) samt 2 x gavekort (værdi kr. 500 pr. stk.) til køb af julegaver til børnene.


Modtagerne skal være enlige forsørgere til hjemmeboende børn under 18 år og på en nærmere bestemt overførselsindkomst.

Frist for ansøgning om julehjælp er mandag den 30. november 2020.

Du kan læse mere om Dansk Folkehjælp´s julehjælp ved at trykke her.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn


Hos "Foreningen til Støtte for Mødre og Børn" kan man søge julehjælpen frem til d. 6. december 2020 i form af et legat på kr. 1.000.

Du kommer til "Foreningen til Støtte for Mødre og Børn" ved at trykke her.


Frelsens Hær


"Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul. Men et stigende antal udsatte har ikke råd. Derfor har Frelsens Hær uddelt julehjælp i over 100 år".

Det eneste kriterium for at kunne modtage julehjælp, er familiens finansielle situation. Det fremgår endnu ikke, hvad julehjælpen omfatter - men Frelsens Hær skriver dog, at "Børn fra udsatte familier får, igennem julehjælpen, mulighed for at opleve en jul som deres kammerater, så de kan dele oplevelserne om julemad og gaver, i skolen eller institutionen, når juleferien er slut".

Der kan søges i perioden 1. til 30. november 2020.

Du kan læse mere om Frelsens Hær´s julehjælp ved at trykke her.


​Julehjælpen


"På Julehjælpen formidler vi med stor glæde kontakt mellem donorer og værdigt trængende familier i hele Danmark. Du kan via Julehjælpen enten donere eller ansøge om hjælp i form af legetøj, tøj, gavekort og alle de mange andre genstande, der bliver doneret af private samt virksomheder. De frivillige bag Julehjælpen kommer ikke i direkte kontakt med donationerne, men formidler blot kontakten mellem donor og ansøger".

Læs mere om Julehjælpen ved at trykke her.

Juleuddelingen af 1867


"Selve gaveportionen har - i takt med den almindelige samfundsudvikling - skiftet karakter, mens man før holdt sig til egentlige fødevarer som mel, sukker, gryn, brød, flæsk, osv., har Juleuddelingens gaveportion nu fået en mere julepræget karakter. Børnene bliver heller ikke glemt - der er også legetøj".

Der er dog rift om hjælpen, og det anbefales derfor at tjekke den enkelte region for hjælp.

Læs mere om Juleuddelingen af 1867´s julehjælp ved at trykke her.


Legatfonden


”Kjøbenhavns Understøttelsesforenings Legatfond (Legatfonden) blev etableret den 1. november 1874, og har til formål at yde hjælp til værdigt trængende. Kun borgere med fast bopæl i Københavns eller Frederiksberg Kommuner kan søge om støtte hos Legatfonden”.

”Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp til borgere i økonomisk nød. Legatfonden yder sin hjælp som gave, og det er kun muligt at søge om mindre beløb!”

Det er muligt at ansøge om julehjælp frem til den 20. november 2020 via ansøgningsskema på hjemmesiden, som du finder her.


Mødrehjælpen


Mødrehjælpen uddeler igen i år julehjælp til børnefamilier, der står i en svær økonomisk og social situation. Hjælpen består af et legat, der beregnes ud fra antal børn i familien. Man kan søge om hjælp til maksimalt tre børn.​

Fristen for at ansøge om Mødrehjælpens Julehjælp er fredag d. 11. december kl. 12.00.

Du kan læse mere om Mødrehjælpens julehjælp ved at trykke her.

Røde Kors


"Julen er hjerternes fest. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, så er højtiden for mange børnefamilier i Danmark forbundet med store bekymringer og afsavn. De har ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver. Ikke mindst for børnene er julen forbundet med følelsen af at stå udenfor. Derfor vil vi i år hjælpe 12.000 familier til at få en god jul med julehjælp. Intet barn skal føle sig udenfor. Slet ikke i julen".

Julehjælpen består typisk af et gavekort på kr. 800 til Coop eller en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene.

For at ansøge om julehjælpen, skal man kontakte sin lokale Røde Kors afdeling.

Du kan læse mere om Røde Kors´ julehjælp ved at trykke her.


56 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle