top of page

Film til børn om mødet med Familieretshuset

Opdateret: 24. sep. 2020

Tre korte animations-film skal hjælpe børn med viden om mødet med Familieretshuset.


Bemærk: artiklen er skrevet den 13. september 2019 og opdateret den 4. juni 2020.Det kan være både overvældende og grænseoverskridende for et barn at komme til et møde i Familieretshuset. Møderne har ofte til hensigt at få barnets syn på og holdning til de spørgsmål, som sagen handler om - men barnet kan være så påvirket af situationen, at det bliver et uhensigtsmæssigt møde.


Familieretshusets medarbejdere i almindelighed (og børnesagkyndige i særdeleshed) gør i forvejen en stor indsats for at hjælpe børnene i den ofte svære situation - og nu kommer der yderligere hjælp. Animations-film.


Familieretshuset har således fået lavet 3 korte animations-film til børnenes hjemmeside ("migimidten").

Familieretshuset skriver på deres hjemmeside om filmene, at de er lavet for "at give børnene mulighed for at forberede sig og få et lille indblik i, hvad der venter dem i Familieretshuset" og give svar på spørgsmål som: "Hvad handler det (red.: mødet) om? Hvem skal jeg møde? Hvordan ser der ud?".


Lone Tams Gildberg, som er kontorchef i Børneenheden, siger: "Jeg er rigtig glad for, at vi også på den måde kan kommunikere med børnene i øjenhøjde og give dem et rum, hvor de har mulighed for at forberede sig og få lidt viden. Det kan være hjælpsomt og give mere tryghed i en situation, som kan være svær".

Filmene handler om at skulle til børnesamtale, om at være med i en børnegruppe og om at få tildelt en kontaktperson.


Se filmene her.


Filmene kan ses via nedenstående eksterne links:

- Om at skulle til børnesamtale.

- Om at være med i en børnegruppe.

- Om at få tildelt en kontaktperson.


29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page