top of page

Boliger til skilsmisse-familier på vej

Boliger specielt med tanke på skilsmisse-familiers behov skal bygges i Køge.I Køge skyder en helt ny bydel snart op, som i sig selv ser ganske spændende ud – men som også tilbyder en helt ny mulighed for skilsmisse-familier.


Det fremgår således af denne artikel fra building-supply.dk, at bydelen tilbyder ”deleboliger for familier, enlige eller fraskilte, der har børnene en uge ad gangen, som kan se fordele i at leje en bolig, hvor noget er privat for hver familie, og noget er fælles”.

Den nye bydel rummer forskellige områder med specifikke målgrupper, som det beskrives i denne artikel: område 1 er ejerboliger til især veletablerede familier med større børn; område 2 er en blanding af lejeboliger og bofællesskaber (herunder et boligfællesskab for nystartede familier, der kan have glæde af hinandens støtte og hjælp); område 3 er en blanding af lejeboliger og ”40+ minifamilier”; område 4 er boliger for alle; og område 5 ligger helt ned til vandet og ”appellerer med den unikke beliggenhed til liebhaveri”.

På tværs af områderne bliver der etableret et bykontor, hvor beboerne kan arbejde fra, ved siden af et ”børnekontor” indrettet til lektielæsning, gaming og minibiograf. Desuden bliver der et ”bevægelseshus” med tilhørende fysioterapeut, café, grønne gårdrum samt byplads og promenade ned til vandet med små arbejdende værkstæder til énmands-virksomheder.

Område 3, som ”Mangor og Nagel” er arkitekt på, består af det fleksible delebolig-koncept til skilsmissefamilier. Byggeriet af bydelen er endnu ikke igangsat, da jorden er forurenet efter den tidligere industri i området og derfor først skal ryddes. Men byggeriet forventes igangsat fra foråret 2021 med forventet indflytning fra 2023 – og ”Skilsmissefamilien” følger sagen.


Om projektet


Den nye bydel omfatter 45.000 kvadratmeter fordelt på cirka 40.000 kvadratmeter boliger, 3.000 kvadratmeter fællesfaciliteter og cirka 2.000 kvadratmeter publikumsorienteret erhverv (herunder butikker, caféer med videre). Der opføres i alt cirka 17.000 kvadratmeter kælder med 450 P-pladser.


Der bliver 500 ejer- og lejeboliger ud mod Køge Buge. Boligerne spænder fra kompakte 2-værelses til meget rummelige 6-værelses lejligheder, hvor erhvervet placeres i stueetagerne. Det er også ambitionen at placere en ny integreret daginstitution for områdets børnefamilier.


Det er ”Køge Kyst”, der sammen med PensionDanmark har arbejdet på projektet. Projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen siger til building-supply.dk: ”Byer skal bygges med kærlighed. Vi aftalte fra start at bruge tid på udvikling, for at skabe en ny bydel, som afspejler vores samfunds familiestrukturer og ønsker til kvalitet og bæredygtighed både i byen og i byggeriet. Vi er kun nået hertil, fordi vi sammen med PensionDanmark, vores rådgivere, arkitekter, ingeniører og myndigheden har samarbejdet, og brugt lidt ekstra tid på udvikling, og på at løse udfordringerne up front”.


Du kan læse mere om projektet, som går under navnet ”Køge Kyst – etape SH4, ved at følge dette link.

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page