top of page

Advokat reflekterer over samværschikane-sagerne

Advokat Viggo Bækgaard reflekterer over begrebet ”samværschikane” i indsigtsfuld artikel.I går offentliggjorde ”Landsforeningen Børn og Samvær” en artikel skrevet af formanden, advokat Viggo Bækgaard.


Under overskriften ”Refleksioner om Samværschikane-sagerne – og om ”dommeradfærd”” forholder han sig til tre områder: først en dommers tilgang om ikke at være bagudskuende i en sag. Dernæst om eftervirkningerne af samværschikane-dommen fra Højesteret tidligere på måneden. Og til sidst, at bopælsforældre skal være varsomme, hvis de nærmer sig handlinger, der kan betragtes som samværschikane.


Herunder præsenteres den pågældende artikel helt overordnet med henblik på, at læseren efterfølgende besøger ”Landsforeningen Børn og Samvær” og læser advokat Viggo Bækgaard indsigtsfulde artikel.


”Utålelig politisk korrekt dommeradfærd”


Den første del tager udgangspunkt i historikken og de, ifølge Viggo Bækgaard, ”meget ofte stærkt bedrevidende og belærende dommere, der brugte lang tid på at udspy deres egen visdom og livserfaring” – en dommertype, der tilsyneladende ”var på vej væk”.


Men Viggo Bækgaard oplevede forleden, skriver han, at denne dommer-type fortsat eksisterer: ”Dommeren indledte med et stærkt belærende ”foredrag”, der i sin grundsubstans fortalte, at forældrene jo skal samarbejde, indtil børnene bliver voksne. (...) Helst ingen snak om fortiden var budskabet".


Som supplement til (og således uafhængigt af) denne fremstilling har ”Skilsmissefamilien” i tidligere sager erfaret, hvordan der i eksempelvis Familieretshuset kan være en tilgang om at ”starte på en frisk” – selv med alvorlige volds-problematikker og lignende i skilsmisse-parrets historik.


”Om eftervirkningerne af samværschikane-dommen fra Højesteret”


Den anden del handler om Højesterets-dommen fra 8. september i år, hvor samværschikane fik stor betydning i sagen og dermed dommen.


Her skriver Viggo Bækgaard blandt andet, at han ”har været optaget af begrebet samværschikane i en årrække” – og videre: ”Jeg har beskæftiget mig intenst med forældreansvars-sager i 20 år. Udfordringen gennem alle de år har været, at man helt generelt har været alt for sløset i hele systemet med at tage bekymringer alvorligt”.

”Pas på, hvis du nærmer dig ”samværschikane” som bopælsforælder”


I den tredje og sidste del forholder Viggo Bækgaard sig til udfordringerne ved, at personer med en personlighedsforstyrrelse, der ”nærmer sig (narcissisme) eller psykopati”, ”overhovedet ikke kan se sine egne problemer”.


Og det kan være ”rigtigt svært at afdække” i sagerne. Derfor ender nogle sager med, at den velfungerende forælder træffer ”forskellige mindre hensigtsmæssige reaktioner”, som kan ramme den pågældende – og derfor bør vedkommende ”følge spillereglerne”.

Du kommer til advokat Viggo Bækgaards artikel ved at følge dette link.

193 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page