top of page

Skal vi se skilsmissen i et nyt lys?

Podcast med forfatter, der netop har udgivet skilsmisse-bog, om ikke at se skilsmisse som en dommedags-fortælling.I maj måned skrev ”Skilsmissefamilien” om en ny skilsmisse-relateret bog: ”Ulige uger” af forfatter, kulturjournalist og kritiker Ditte Giese.


Og nu har DR netop sendt en podcast i serien ”Genstart”, hvor Anna Ingrisch er i dialog med Ditte Giese.


Her går de dybere ind i skilsmisse-situationens sorg og smerte, som Ditte Giese selv oplevede det for ni år siden.


Blandt andet peger hun på, at der skal gøres mere for at forebygge skilsmisse, og hvordan man hjælper det skilsmissetruede par gennem situationen.


Hun gør grundlæggende op med ”dommedagsfortællingen om den altødelæggende og triste skilsmisse”. Men hun har omvendt også erfaret, at der kan komme gode ting ud af bruddet.


Derfor er hendes budskab, om vi i virkeligheden skal se skilsmissen i et nyt lys."At komme videre til næste fase i skilsmissen"


Ditte Giese siger blandt andet:


”Dén her retorik, der er omkring skilsmisserne, dén bliver jeg træt af, fordi… Jeg kender ikke nogen, der er gået for tidligt fra hinanden. Dét gør jeg bare ikke. Jeg synes virkelig, at folk kæmper i mange år, og på ét eller andet tidspunkt, så må det være okay at sige: lad os blive nogle rigtig fede deleforældre i stedet”.


Og videre: ”Jeg havde lyst til at komme videre til næste fase i skilsmissen, fordi jeg kunne godt fornemme, at der var noget godt ude på den anden side af vreden og chokket og sorgen, som jeg jo havde været meget intenst i det første år. Og så tænkte jeg: der er ingen ritualer for dét her – det er ikke noget, vi taler om – det er sådan noget folk hvisker om: ”Nej, Ditte er blevet skilt” eller sådan. At så måtte jeg finde på mine egne ritualer. Og dét var så dét, jeg gjorde, med en virkelig tosset fest”.Her finder du programmet


Anna Ingrisch er vært, og programmet varer cirka 25 minutter. Du kommer til programmet ved at følge dette link.


30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page