top of page

Ny hjælp-til-selvhjælpsbog til skilsmisse-ramte

​I dag udkommer skilsmisse-bogen ”Ulige uger” af Ditte Giese, der især er kendt som feministisk debattør og som en markant stemme i samfundsdebatten.Forfatter, kulturjournalist og kritiker Ditte Giese har i dag udgivet bogen ”Ulige uger” på Alpha Forlag.


Der er tale om en hjælp-til-selvhjælpsbog, der dykker ned i en række perspektiver og dilemmaer for den skilsmisse-ramte. Ditte Giese kommer blandt andet ind på børnenes egen sorg, de to hjem og lignende, men det er dog den voksnes omsorg, som vedkommende kan gøre noget ved, som er i fokus.


Hun beskriver undervejs de erkendelser, der meldte sig hos hende, som at skilsmissen nok kunne opfattes katastrofal, men at det omvendt også kunne være katastrofalt ikke at blive skilt – og at skilsmissen ikke skulle smadre hende som menneske.


Forlaget beskriver ”Ulige uger” således:


”Dette er en ægte grine- og grædebog fyldt med sorg, længsel, voksendating og andre øjeblikke fra det livsomvæltende kaos, vi kalder en skilsmisse.


”Ulige uger” er til dig, der står midt i balladen, eller dig, der har fået krisen lidt på afstand, delt boet og kan smile af de urolige tider. Den er til dig, der har brug for en ærlig og sjov hjælp-til-selvhjælpsbog og et kærligt skub.


Og bare rolig, der er både håb, kærlighed og et dejligt liv på den anden side. For selvom en skilsmisse kan byde på skænderier, IKEA-ture, underlige kropsprojekter og børn, der savner, er det også en mulighed for at finde tilbage til sig selv. Og der er faktisk ikke noget smukkere end kvinder (og mænd), der rejser sig fra en skilsmisse og går ud og æder af livet”."Mange fine perspektiver"


Barbara Rugholm, der er redaktør hos litteratursiden, skriver i sin anmeldelse blandt andet:


”Bogen vil utvivlsomt være brugbar og blive givet til og læst af mange, der står i én af livets største omvæltninger, skilsmissen. Forfatteren har mange fine perspektiver på livet før, under og efter skilsmissen og giver gode anbefalinger til film, musik og litteratur om emnet, som læseren kan spejle sig i eller svælge over.


Ditte Giese er både skarp, sørgmunter og sjov, når hun sætter ord på nogle af de vanvittige, hårde og absurde situationer og dilemmaer, mange oplever i forbindelse med det brud, der fører til kernefamiliens opløsning”.Om forfatteren


Ditte Giese blev født i 1977 og er mor til en dreng fra 2010.


Fra 2008 til 2018 arbejdede hun på ”Politiken” og har siden været redaktionschef på det kulturelle online-medie ”Heartbeats”.


Ditte Giese har tidligere udgivet bøgerne ”90´er-bogen – historier fra det sjove årti” (2009), ”Dansk Gadekunst” (2011), ”Kvinde kend din krop” (2013) og ”Breve til livet” sammen med Anne Sofie Allarp (2020).


Herudover har hun været vært på flere podcast-serier, herunder ”Ditte Giese er blevet for tyk” og ”Ditte Giese er blevet for syg”.

48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page