top of page

Familieretshuset om at sætte barnet i fokus

Familieretshuset udsendte i går en artikel om, hvordan de sætter barnet i fokus.I artiklen om at sætte barnet i fokus, som du kan læse i sin helhed ved at følge dette link, skriver de indledningsvis:


”I Familieretshuset arbejder vi hver dag hårdt på blandt andet at hjælpe de familier, der står midt i en skilsmissesituation, og som særligt har brug for hjælp til blandt andet håndtering af samvær eller konflikter”.


Og videre:


”Vores vigtigste opgave i forbindelse med skilsmisse og samværssager er at holde fokus på barnet og sikre barnets trivsel trods en eventuel konflikt mellem mor og far. Det er Familieretshusets opgave at finde ud af, hvad der er bedst for barnet, når vi rådgiver og træffer afgørelser i blandt andet samværssager”.


Desuden inddrager de altid barnets perspektiv og synspunkter i sager om forældremyndighed, barnets bopæl eller samvær – for som de tilføjer: ”Det har vi pligt til”.


Dette kan eksempelvis gøres gennem en børnesamtale eller en børnesagkyndig undersøgelse, overvåget samvær, udtalelser fra skole, daginstitution og kommune eller lignende.


De understreger dog også, at der kan være situationer, ”hvor en afgørelse ikke får det resultat, som barnet har givet udtryk for, da der kan være andre forhold, som er afgørende for, hvad der er bedst for barnet i den konkrete situation” – og at dette ”altid afhænger af den enkelte situation”.


Endvidere, skriver de, ”foretager vi altid en helt konkret og individuel vurdering af evt. bekymringer om eksempelvis vold eller misbrug, og hvis vi vurderer, at der kan være tvivl om, hvorvidt barnets trivsel er i fare, kan vi træffe en midlertidig afgørelse om stop af samvær, indtil sagen er blevet belyst yderligere”.


Afslutningsvis bemærkes det, at man for øjeblikket generelt kan forvente en længere sagsbehandlingstid – men at det er forventningen, at Familieretshuset er kommet ventelisterne endeligt til livs i 2022.

70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page