top of page

Vild sag: overgreb eller forældre-fremmedgørelse?

Opdateret: 5. okt. 2023

USA: mens forældrene beskylder hinanden for overgreb og forældre-fremmedgørelse, har sagens to børn barrikaderet sig i et værelse i moderens hjem i protest mod dommerens afgørelse.Det er en sag, der består af den ene overrumplende information efter den anden – og med to børn, der i protest mod dommerens afgørelse har spærret sig inde og nægter at komme ud.Overgreb eller forældre-fremmedgørelse?


Sagen handler om de to søskende Brynlee Larson på 12 år og hendes storebror, 15-årige Ty Larson, fra den amerikanske stat Utah.


Da Brynlee var 7 år, gav hun ifølge sagsakterne sin mor (Jessica Zahrt) detaljerede beskrivelser af de overgreb, som faderen (Brent Joel Larson) angiveligt havde udsat hende for. Og da moderen søgte behandling til storebror Ty (som dengang var 11 år) for de angst- og panikanfald, som han angiveligt havde, fortalte han, at faderen havde udsat ham for forskellige overgreb.


Dengang fandt myndighederne det understøttet, at faderen havde udsat dem for seksuelle og / eller emotionelle overgreb. Samværet blev derfor suspenderet i 150 dage og afløst af overvågede samvær.


Men faderens advokat anfægtede anklagerne og pegede bl.a. på skiftende forklaringer fra moderen, Jessica Zahrt. Desuden blev der rejst en påstand om, at børnenes forklaringer var påført dem som et tilfælde af forældre-fremmedgørelse.Dommeren vælger side


I januar pegede sagens dommer, Derek P. Pullan, på, at børnenes udsagn om overgreb fra faderens side ikke var rigtige – men derimod var et udslag af moderens forældre-fremmedgørelse. Derfor beordrede han, at børnene skulle fjernes fra hjemmet og sendes til en særlig ”klinik” til en såkaldt ”genforenings-terapi” (på amerikansk ”reunification therapy”). Det er en særlig familieterapeutisk tilgang, hvor et forhold mellem barn og forælder har taget skade gennem forældre-fremmedgørelse, men så at sige søges ”normaliseret”.


Samtidig besluttede dommer Pullan at tildele faderen børnene som ”den eneste måde til at redde børnene fra den psykologiske krigsskueplads”.Har barrikaderet sig


Men nu har børnene selv taget handling: de har barrikaderet sig i et værelse i moderens hjem og har ingen intentioner om at rette sig efter dommeren. Storebror Ty udtaler til ProPublica, at påstanden om, at deres mor hjernevasker dem, er ”100 % falsk” – og ”kan man ikke se dét, er man blind som en flagermus”.


Nu sender børnene direkte fra deres barrikaderede værelse over TikTok, som i øvrigt kører nonstop – også mens de sover. Ty udtaler til ProPublica, at hans livestream er dét, der har fået dommer Pullan til ikke at effektuere sin egen afgørelse: nemlig at tillade politiet at afhente børnene med magt, sende dem til ”genforenings-terapi” og genskabe kontakten til deres far, som de fortsat mener har udsat dem for overgreb.Følg sagen


Og her er sagen på nuværende tidspunkt i en form for stilstand.


Den opsigtsvækkende sag er beskrevet i bl.a. denne artikel fra ProPublica.


Her kan man læse flere detaljer, herunder om den nævnte ”genforenings-terapi”, og se billeder af børnene i deres barrikaderede værelse. Desuden er der flere udtalelser fra personer fra begge sider, der enten repræsenterer eller deler opfattelse med henholdsvis moderen og faderen.


Og det er naturligvis en sag, som ”Skilsmissefamilien” følger fremover.


247 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page