top of page

Regeringen væltet efter børnepenge-skandale

En skandale, hvor banale fejl medførte retssager om svindel, har væltet den hollandske regering.Sidste måned, skriver DR, udkom en rapport med den sigende titel ”Uretfærdighed uden fortilfælde” i Holland. Ifølge konklusionen har de hollandske skattemyndigheder fra 2012 til 2019 beskyldt tusinder af børnefamilier for svindel med børnepenge og uretmæssigt krævet store beløb tilbagebetalt - med store konsekvenser som fattigdom, flytninger og samlivsbrud for mange af de berørte familier.


Ifølge DR peger rapporten på, at ”fundamentale retstatsprincipper er blevet brudt” i forbindelse med, at 26.000 børnefamilier blev udpeget som svindlere på grund af mindre fejl så som manglende underskrifter eller forkert udfyldt blanketter. Og samtidig havde familierne ikke mulighed for at appellere afgørelserne."En fjende af folket"


I forgårs valgte formanden for oppositionspartiet Socialdemokraterne, Lodewijk Asscher, at trække sig som formand på grund af sin rolle i sagen som tidligere socialminister. Ifølge DR afviser han at have haft kendskab til, at skattemyndighederne "uretmæssigt jagtede tusinder af familier", men medgiver, at myndighedernes fejl har "gjort staten til en fjende af folket".


Og i går oplyste den hollandske premierminister, Mark Rutte, så, at hans regering træder tilbage. Her sagde han ifølge DR, at ”uskyldige mennesker er blevet kriminaliseret og har fået deres liv ødelagt”.


Mark Rutte havde dog tidligere sagt, at han var imod at opløse regeringen, der bestod af fire partier, på grund af et behov for stabilitet under coronakrisen og i øvrigt også, at der blot er to måneder til det kommende hollandske parlamentsvalg. Men da regeringen risikerede et mistillidsvotum i næste uge, traf Mark Rutte selv beslutningen om at opløse sig selv.


18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page