top of page

Ny skilsmisse-fortælling for større børn

​I dag udkommer en ny bog for større børn: en indlevende og realistisk skildring af et skilsmisse-barns dilemmaer.En skilsmisse og den medfølgende opsplitning kan være svær for børn både at forstå og acceptere. Det afhænger af barnets alder og modenhed, men også forældrenes måder at håndtere situationen på.


Det kan derfor være hensigtsmæssigt at søge hjælp i litteraturens verden, der kan gå ind skilsmissens udfordringer på måder, der passer til barnet. Til dét formål har ”Skilsmissefamilien” samlet en masse bøger (og film) til forældrene og børnene, som du finder på denne side.


Og i dag udkommer endnu en bog til de lidt større børn.


Det er ”Buster og mig”, der udgives af Gad Børnebøger. Den er skrevet af den engelske forfatterinde Ros Roberts og hedder på originalsproget ”Tigger and Me”. Du kommer til forlagets side om bogen ved at følge dette link.Et sørgmodigt dilemma


Forlaget skriver om ”Buster og mig”, at den er en ”indlevende og realistisk skildring i dagbogsform af et skilsmissebarns dilemmaer”.


Det engelske forlag (Little Tiger Press Group) skriver videre om fortællingen:


”James bor skiftevis mellem sin mors og sin fars huse. Det er langt fra perfekt. Især nu, hvor far ikke har tid til at cykle med ham mere og mor altid er sammen med sin nye kæreste. Konstanten i hans liv er Buster, hans hund og bedste ven. Han er limen, der holder de to halvdele af James' liv sammen.


Så da James opdager en knude på Busters ben, ændrer alt sig. Buster er dén, han kan tale med om alt. Men når det er Buster, han har brug for at tale om, hvor kan han så henvende sig?”


Bogens målgruppe er børn over 13 år, og den er som nævnt systematisk opbygget som en dagbog.Om forfatteren


Ros Roberts er en forholdsvis ny forfatter, som har udgivet to bøger: ”Every Cloud” (med undertitlen ”Is Amy´s summer over before it´s even begun?”) og så ”Digger and me” / ”Buster og mig”.


Hun har tidligere arbejdet som lærer og boet i Vancouver i Canada og Austin, Texas, men er nu flyttet tilbage til England (hvor hun oprindelig er fra) sammen med mand og tre børn.


Hendes hund, Texi, har været inspirationen bag ”Buster og mig”.

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page