top of page

Ny bog om skilsmissebørn

Opdateret: 12. sep. 2022

I dag udkommer en ny bog om skilsmissebørn, samværsordninger og dét ”at navigere i de voksnes følelser og konflikter i familiekonstellationer med både højt til loftet, stort humoristisk potentiale og total forvirring”.


I dag udkommer en ny bog, der sætter fokus på skilsmissebørn.


Den hedder ”Generation 7/7” og består af ”tanker og barndomserindringer fra Emilie Stein Thorsen og 25 andre skilsmissebørn fra 90’erne”. Blandt andet peges der på, hvor vanskelig skilsmissetilværelsen kan være, fordi man skal tilpasse sig og manøvrere i de voksnes følelser og eventuelle konflikter.


Det er Gyldendal, der udgiver ”Generation 7/7”. De beskriver bogen på deres hjemmeside således:


”Kan man nå at have otte papsøskende i løbet af en barndom? Kan man dele en dværghamster i to? Og har man lov til at blive en lille smule træt af papfar nummer fire? ”Generation 7/7” er tanker og barndomserindringer fra Emilie Stein Thorsen og 25 andre skilsmissebørn fra 90’erne. Nogen var skilsmissebørn, før de kunne tale, andre blev det først, efter de var konfirmerede. Men fælles for dem alle er, at de er blevet gode til at navigere i de voksnes følelser og konflikter i familiekonstellationer med både højt til loftet, stort humoristisk potentiale og total forvirring.


”De fleste er bekendte med forskellige variationer af 9/5, 10/4 og 12/2. For nogen ligner det talkoder. For os er det systematikken i vores barndom” (uddrag fra bogen)


”Skilsmisselivet var besværligt, både praktisk og følelsesmæssigt. Det gjaldt om at være omstillingsparat og passe ind og til tider følte jeg mig som den midterste firkant i et kludetæppe” (uddrag fra bogen”.Om forfatteren


”Generation 7/7” er skrevet af Emilie Stein Thorsen.


Hun er 26 år og journalist. Og så er hun vokset op på Østerbro og Nørrebro med én far og én mor i stedet for et sæt forældre. Hun har fire halvsøskende og en papmor. Og så har hun efterhånden både været nogens papsøster og nogens papdatter en del gange.


Du kan læse mere om ”Generation 7/7” og forfatteren Emilie Stein Thorsen på Gyldendal´s hjemmeside.

54 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page