top of page

Tilbyder at hjælpe Familieretshuset - advokat er imod

Organisationer tilbyder deres hjælp til at håndtere de aktuelle lange ventetider, men advokat er imod tilgangen.Flere medier skriver her til formiddag, at social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) vil lade civile organisationer bistå med rådgivning til familier, der venter på sagsbehandling ved Familieretshuset.

Baggrunden angives af blandt andre Jydske Vestkysten til at være de lange ventetider, som skilsmisseramte gennem længere tid har måttet udholde.


Astrid Krag udtaler ifølge avisen, at det er et ”meget udfordret skilsmissesystem”, og at hun derfor håber på at få politisk opbakning og ”nogle millioner til civilsamfundet” til at håndtere konsekvenserne af de lange ventetider.

Og her henvises der til, at organisationer som Børns Vilkår og Mødrehjælpen på eget initiativ har tilbudt sin hjælp til at håndtere de aktuelle lange ventetider. Det kan eksempelvis ske gennem konfliktmægling og fælles samtaler med forældrene.

Advokat Viggo Bækgaard: ”Skal organisationer ”rådgive” forældrene (i stedet for Familieretshuset)? Svaret er NEJ”


Men dét vækker ikke ligefrem begejstring hos advokat Viggo Bækgaard, der blandt andet er formand for ”Landsforeningen Børn og Samvær”.


I en artikel fra i formiddag, der kan læses i sin fulde længde her, skriver han blandt andet: ”Helt principielt er vi (red. ”Landsforeningen Børn og Samvær”) overordentligt betænkelige ved et skråplan, hvor foreninger formelt skulle gå ind og varetage offentlige opgaver”.


Og videre: ”Uanset hvor kritisk vi gennem årene har været over for ”systemet”, må det dog medgives, at ”systemet” er offentligt. Familieretshuset er underlagt de forvaltningsretlige regler. Er der noget, embedsmænd er optaget af, er det formaliteter af den type. Det opfattes langt vigtigere end alt andet, herunder hvad der er bedst for barnet. Men formaliteter er nu også vigtige. Hvor skal “organisationer” placeres i det billede?”


Advokat Viggo Bækgaard peger i stedet på, at ”det aktuelle behov er hurtig screening, så de tunge sager kan sendes til retlig afgørelse i Familieretten måske helt uden forberedelse i Familieretshuset. Det vil efter vores vurdering medføre stor plads i Familieretshuset til løsning af de opgaver, som der er en reel mulighed for at få løst gennem samtale og rådgivning”.

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page