top of page

Har du brug for hjælp til sommeren?

For mange skilsmissefamilier kan økonomien være presset – og udsigten til oplevelser i sommerperioden ser måske ikke alt for lovende ud. Men heldigvis kan man søge om hjælp til sommeren hos en række organisationer.Mange skilsmissefamilier og enlige forsørgere kan have svært ved at få økonomien til at række til at komme på lidt tiltrængt ferie eller blot få enkelte oplevelser.

Heldigvis er der flere organisationer, der tilbyder hjælp på forskellig vis, så man får bedre muligheder for lidt ferie eller oplevelser. Dem ser vi nærmere på her. Og kender du til organisationer og hjælp, der ikke er på listen herunder, må du meget gerne skrive på ”Skilsmissefamilien”´s mail:


skilsmissefamilien@gmail.dkFolkekirkens Feriehjælp


Projektet ”Folkekirkens Feriehjælp” hjælper de familier, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og børnene ikke kommer på ferie, med at betale og arrangere en uges ferie.


Ferierne afholdes i uge 27 og 28 i Helsingør Ferieby, Rørvig Feriecentret, Faaborg Feriecenter og Vigsø Feriecenter.


For at få et ferieophold må forældrene i en familie ikke tjene mere, end hvad der svarer til den højeste kontanthjælp. Familien skal have hjemmeboende børn under 18 år. Hvis en forsørger er på SU eller folkepension, kan familien ikke deltage i Folkekirkens Feriehjælp.


Man kan kontakte sit lokale kirkekontor eller sin lokale menighedspleje og høre, om de er med i projektet – eller kontakte Samvirkende Menighedsplejer, der står bag projektet, på telefon 36 46 66 66 eller på feriehjaelp@menighedsplejer.dk, hvis man har spørgsmål.


Du kan læse mere om Folkekirkens Feriehjælp ved at trykke her.Frelsens Hær


Frelsens Hær tilbyder forskellige lejre, der normalt afholdes på Frelsens Hærs eget lejrsted “Baggersminde” ved Dragør eller på diverse lejede faciliteter.


  • Mor/barn-lejr er for enlige mødre med børn. Tilbydes i skolernes sommerferie, vinterferie og efterårsferie:

  • Far/barn-lejr er for enlige fædre med børn. Far/barn-lejren bliver typisk holdt i løbet af sommerferien på Baggersmindelejren.

  • Børne- og teenagelejr er for børn i bestemte aldersgrupper. Der holdes normalt børne- og teenagelejr flere steder i landet i løbet af sommerferien.

  • Landslejren er en landsdækkende lejr, Frelsens Hær holder for børn og unge. Den holdes i begyndelsen af sommerferien på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.


Hertil kommer ”En dag med alt betalt”, som beskrives således: ”Hvert år sender Frelsens Hær mellem 5-6.000 børn og deres voksne til en af Danmarks skønne forlystelsesparker. Turene tilbydes de familier, der har søgt julehjælp året før. Entreen er betalt, der er sørget for transport og frokost, og et værdibevis giver mulighed for at til slutte turen af med en isvaffel. Også en af de store”.


Du kan læse mere om Frelsens Hær ved at trykke her.Jenny og Dorte Pedersens fond (omfatter Holbæk, Kalundborg og Odsherred kommuner)


Fonden yder tilskud til ferier for reelt enlige med barn/børn på 15 år eller derunder, og til folkepensionister, par såvel som enlige bosiddende i Holbæk, Kalundborg og Odsherred kommuner.


Kriteriet for støtte er, at ansøgerens/ansøgernes økonomi ikke i sig selv tillader en årlig ferie. Beløb kan udbetales, således at det dækker samtlige udgifter til ferien, herunder opholdsudgifter – eller som et tilskud til ferien.


Ansøgningen sker via et digitalt ansøgningsskema.


Man kan ansøge frem til den 8. juni 2022.


Du kan læse mere om Jenny og Dorte Pedersens fond ved at trykke her.Mødrehjælpen


Mødrehjælpen uddeler igen i år feriehjælp til børnefamilier, der står i en svær økonomisk og social situation. Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som skal sikre børnene gode oplevelser i sommerferien.


Hjælpen består af et økonomisk tilskud, som beregnes med kr. 350 pr. barn, som overføres til modtagerens bankkonto. Man kan ansøge om feriehjælp til i alt tre børn (kr. 1.050), selvom man har flere børn.


Hvorvidt de har mulighed for at tilbyde hjælp, afhænger af deres samlede vurdering af modtagerens økonomiske og sociale situation samt resultatet af deres indsamlingskampagne for feriehjælpen.

Ansøgningen sker via et digitalt ansøgningsskema.


Man kan ansøge fra den 10. maj 2022 og indtil den 10. juni 2022 kl. 10.

Du kan læse mere om Mødrehjælpens Feriehjælp ved at trykke her.


889 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page