top of page

Film til børn og unge

Opdateret: 4. jan. 2022

Her finder du en række film til børn og unge, f.eks. om forældrenes skilsmisse og at være en skilsmisse-familie.Senest opdateret: 1. juni 2020.Amandas 2 verdener (kortfilm på 42 minutter, instrueret af Anders Gustafsson). Amanda er 11 år. Hendes forældre er skilt. Derfor har hun to familier, to verdener, som hun skifter imellem hver uge. Amanda har det godt med begge sine forældre, og de har det okay med hinanden, men alligevel er det ikke nemt at være delebarn. Amanda tænker meget på, dengang mor og far var sammen, og på hvorfor de ikke længere er en familie. Og tit kan hun ikke sove, fordi hun bekymrer sig om, hvordan andre har det. Denne dokumentarfilm følger Amanda tæt i ni måneder i en tid med store forandringer: Begge forældre har fået nye kærester, og Amanda har fået nye søskende. Og begge forældre skal flytte med deres nye familier. Amanda bliver nødt til at forholde sig til forandringerne i sine to verdener og gøre sig fri fra kravet om at skulle gøre alle glade hele tiden. Filmen kan ses af alle og kan bestilles til lån på biblioteket. ​​

Frederikke (kortfilm på 22 minutter, instrueret af Heidi Maria Faisst og med skuespillerne Laura Rihan og Maibritt Saerens m.fl.). Frederikke på 9 år bliver afleveret af sin far: Hun skal på weekend hos sin mor. Frederikke glæder sig, men weekenden går ikke helt, som hun har forventet. Moren har fået en ny kæreste, og hans ting fylder hele Frederikkes værelse. Der er ikke rigtigt plads til Frederikke nogen steder. Moren og kæresten skændes, og Frederikke er overladt helt til sig selv. Heldigvis kan hun lege med hunden Nielsen og sammen laver de en overraskelse til Frederikkes mor. Men moren bliver ikke så glædeligt overrasket, som Frederikke havde håbet. Frederikke mister helt lysten til at være på weekend hos sin mor og ringer efter sin far. Filmen vandt i juni 2008 publikumsprisen for bedste kortfilm på Sydney Film Festival i Australien. Filmen kan ses af alle og kan ses hos Filmstriben (kræver login).

Før solen går ned (kortfilm på 10 minutter, instrueret af Randi Lindeneg, skuespillerne fremgår ikke). Annas forældre er flyttet fra hinanden, og hun lider under, at de ikke kan tale sammen. Hun synes også det er generende at skulle bo to steder. En dag bliver hun så sur på sin far, at hun løber hjemmefra. Filmen kan ses af alle (anbefalet alder dog 7 år) og kan ses hos Filmstriben (kræver login). Lysvågen (kortfilm på 27 minutter, instrueret af Christina Rosendahl og med skuespillerne Johan Damgaard Lauritsen, Rashid Aitouganov, Natali Vallespir Sand og Claus Riis Østergaard). 10-årige Benjamin kan ikke falde til ro. Han bor sammen med sin mor og hendes nye mand Robert, der gør, hvad han kan for at få et godt forhold til Benjamin. Men Benjamin savner sin far og håber, at hans forældre finder sammen igen. Benjamin samler på tinsoldater og drømmer om, at han og hans mor en dag bliver reddet af soldater og genforenet med Benjamins far. En nat går hans ønske i opfyldelse. Mens franske, engelske og tyske soldater fra 1. verdenskrig udkæmper et blodigt slag i Benjamins have, kravler en såret tysk soldat ud under hans seng og vil gerne hjælpe Benjamin med at flygte. Men helt så let bliver det ikke at få mor med på flugt. Filmen er tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år. Den kan streames via linket herover (kræver dog login). Skilsmissefilm (Perlefilm, 8 film, ca. 6-12 år). Perlefilm står bag 8 film, der henvender sig dels til børn i indskolingen (SFO, børnehaveklasse og 1. til 3. klassetrin) og dels til børn på mellemtrinnet (4. til 6. klasse). Filmene handler blandt andet om "Bruddet", "Splittet", "Efter skilsmissen" og "Nye familier". De 8 film kan ses direkte fra hjemmesiden og er gratis. Søn (kortfilm på 20 minutter, instrueret af Kristoffer Kiørboe og med skuespillerne Stefan Søe Iwan, Andrea Vagn Jensen og David Rousing). 13-årige Augusts mor og far er lige blevet skilt. Hans mor er helt knust over skilsmissen og vil ikke have, at August beholder den lille hundehvalp, som faren har givet ham. Det gør ondt at se sin mor i sorg og føle ansvar for det, men August elsker den lille hvalp lige så meget, som han savner sin far. August svigtes af sin far, og moderen pålægger ham ubevidst at bære hendes sorg over skilsmissen. Filmen egner sig til børn fra 10-års alderen. Ved at trykke på titlen kommer du direkte til filmen på Filmcentralen.


1.077 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page