top of page

Der skal gøres op med ”fastlåste og unuancerede kønsopfattelser”

Ligestillings-ministeren vil fortsat sikre digital post til begge forældre.I går udsendte Skilsmissefamilien en artikel, der dels samlede op på de skilsmisse-relaterede sager, der har været i spil i indeværende folketings-år – og dels så frem mod de sager, der forventes at blive taget op politisk i det kommende folketings-år, herunder at begge forældre (og ikke kun moderen) skal modtage digital post om barnet.

I dag har Netavisen Pio så en kort artikel med minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S). Den handler om en konkret sag om en far, der undrer sig over, hvorfor han ikke modtager digital post om barnet, når han og barnets mor har delt forældremyndighed.


Mogens Jensen forklarer til Netavisen Pio: ”Jeg er helt enig i, at der skal gøres op med fastlåste og unuancerede kønsopfattelser af, hvilke roller i familien og i samfundet kvinder og mænd skal have. Det offentlige skal ikke bidrage til fastholde en forældet holdning om, at det er mødrene, der er hovedansvarlige for børnene”.


Og videre: ”Sådanne meddelelser skal naturligvis sendes til begge forældre, så de begge har mulighed for at tage ansvar for barnets dagligdag, behov, sundhed og trivsel. Når forældre har samme informationsniveau, så har de også lige muligheder for at tage del i ansvaret om fælles børn”.


Desuden fastholder Mogens Jensen, at sagen skal tages op i det kommende folketings-år. Denne sag følger Skilsmissefamilien via denne artikel.


Samtidig oplyser han, at delingen af børne- og ungeydelsen, som Skilsmissefamilien også forklarede det i gårsdagens artikel, også skal tages op i det kommende folketings-år. Denne sag kan du i øvrigt følge via denne artikel.

80 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page