• skilsmissefamilien

Bøger til forældrene

Opdateret: 18. dec. 2020

Her finder du en række bøger til forældrene, f.eks. om deres skilsmisse og reaktioner undervejs i processen.Senest opdateret: 19. december 2020.Skilsmissens ABC (Annika Lillelund Fauli & Lene Stephensen, Dansk Psykologisk Forlag).

"Skilsmissens ABC" er en guide til forældre, som skal skilles eller overvejer muligheden. Bogen hjælper dig med at træffe de bedste beslutninger for dig og dine børn, med at forstå børnenes reaktioner, følelser og tanker gennem skilsmissen. Bogen giver dig redskaber til at håndtere de forskellige situationer, du kan komme ud for med dine børn.

Kom godt igennem din skilsmisse (Christine Byriel, Forlaget Atelier).

Ud fra sin store praktiske og faglige baggrund som psykoterapeut hjælper forfatteren læseren gennem den svære personlige proces, som skilsmissen sætter i gang. Hun gennemgår krisen, som er det første, der rammer dig ved en skilsmisse. Så hjælper hun dig med at se skilsmissen i øjnene og gøre tabet op. Hun peger på den nødvendige frigørelse fra det gamle forhold og forbereder sig på tomheden. Efter omkring et år er du så forhåbentlig klar til en nye forelskelse og en ny partner.

Kom godt igennem skilsmissen (Gert Martin Hald, Gyldendal).

Vi er forskellige og bliver skilt på forskellige måder. For nogle er skilsmisse et hårdt slag, for andre er den en personlig frigørelse. For børn er skilsmisse stort set altid forbundet med smerte, men ofte også med læring og udvikling.

Psykolog Gert Martin Hald giver i bogen en række konkrete anbefalinger, råd og øvelser – fx, at den voksne først og fremmest skal få styr på egne følelser og reaktioner.

Bliv skilt - uden at gå i stykker (Jan Kaa Kristensen, Dansk Psykologisk Forlag).

Halvdelen af alle skilsmisseforældre har svære konflikter, men der er både råd at hente og håb forude. I denne bog øser forfatteren Jan Kaa af sin viden og årelange erfaring som psykolog, børnesagkyndig og tidligere leder af Center for Familieudviklings skilsmisseafdeling. Bogen giver et overblik over alt det, der bliver påvirket af skilsmissen – og hvad man skal prøve at undgå, hvis man vil gøre det godt for sig selv og sine børn.


Førstehjælp til ekstramødre (Janne Leth Førgaard, Dansk Psykologisk Forlag).

Bogen har en coachende tilgang til de udfordringer som ekstramødre dagligt står over for og giver en forståelse af, hvorfor man skaber de resultater, man gør, selvom man i virkeligheden længes efter nogle helt andre. Der gives i bogen masser af inspiration, forslag, øvelser og fif til, hvordan man blandt andet tackler børnene, højtiderne, mandens eks og meget mere.

​​

Krisen, der forandrede mit liv (Katrine Axholm, Content Publishing).

Bogen indeholder 12 hudløst ærlige fortællinger fra 12 vidt forskellige mænd med vidt forskellige liv. Mændene fortæller om deres liv og dén krise, der forandrede det (herunder skilsmisse). Og de giver de manderåd, de selv kunne have ønsket sig. Det er ikke kun en bog om terapi, men om mænd, som tager ansvar og gør det, der skal til for at skabe den forandring, de ønsker sig. En forandring til mere indre fred, mere kærlighed og en ny og bedre balance i tilværelsen. 


Skilsmisseret - de økonomiske forhold (Linda Nielsen og Annette Kronborg, Karnov Group).

Bogen belyser bogen de mange praktiske og problemstillinger af stor betydning for samfundet og den enkelte, som kan opstå i forbindelse med separation og skilsmisse.


Desuden behandler bogen skilsmisserettens formål, betydning og udvikling samt betingelserne for separation og skilsmisse; vilkårene for separation og skilsmisse, herunder ægtefællebidrag og retten til lejeboligen; ægtefælleskiftet med bodelingen og de mange problemer, der følger heraf; de stadig øgede muligheder for særeje i mange forskellige former samt andre aftaler forud for eller i forbindelse med skilsmisse - og internationale skilsmissesager

Er der en mor til stede? (Mette Møllevang og Tone Brix-Hansen, forlaget Mellemgaard)

46 pct. af alle ægteskaber ender i en skilsmisse. Børnetelefonen gløder og har netop slået rekord i antal henvendelser fra børn, der har ondt i livet. Der udskrives lykkepiller til børn og unge som aldrig før. Børne-havebørn har længere arbejdsdage i institutionen, end mange voksne har. Børn afleveres i pasning, mens mor og far prioriterer lidt alenetid. Der er ganske enkelt noget gruelig galt med måden, vi som samfund driver familieliv på. Bogens forfattere trækker derfor hårdt i nødbremsen.

Lev livet selv - sådan bliver du lykkelig efter din skilsmisse (Signe Wenneberg, Gyldendal).

Denne bog handler om at miste fodfæstet og om at blive glad igen efter en skilsmisse. Måske gladere end du har været nogensinde før. Lykkelig er et stort ord, men du kan få et godt og festligt liv, efter du har mistet, det du havde. Lev livet selv viser dig, hvordan du kan skabe et positivt liv for dig selv og dine børn.


Esben er bitter (Theis Christiansen, Forlaget Fahrenheit).

Tegneserien om Esben har været bragt i Ekstra Bladet og består indtil videre af 3 tegneserier: "Esben er bitter", "50/50-deleordning" og den seneste fra 2019 "Bitterheden overvinder alt". Førstnævnte præsenteres således:

"Er der noget sjovere end en skilsmisse?! Esben er 39 år, engelsklærer og lige flyttet i hus med sin kone Karla og deres datter Mille på 3 år. Alt er altså godt og dejligt. Men så er det, at Karla vil skilles. Hvordan håndterer man pludselig, at livet som man kender det, rives fra hinanden? Hvordan ser det ud – fra mandens side – når et ægteskab imploderer, og kampen om værdighed, hus og barn eskalerer? Hvad gør en selvretfærdig tabermand i en sådan situation?"

10 visninger0 kommentarer

Få vores nyhedsbrev !