top of page

Advokat: liste over mande- og job-typer, som kvinder bør undgå

En advokat faldt over en liste over jobs, som appellerer til en bestemt type: en top 5 over job-typer, som kvinder skal undgå i en fremtidig partner.Denne historie kan ved første øjekast fremstå forholdsvis uvidenskabelig. Men måske den alligevel sætter fokus på nogle sammenhænge, som mange kan få gavn af?


En advokat udgav for nylig en kort video, hvor hun præsenterer listen over de 5 job-typer, som kvinder måske bør undgå i deres fremtidige partner. Eller i hvert fald overveje de sammenhænge, der kan være mellem jobs og persontyper…


Det er på sin Tik Tok-profil, hun har udsendt sin video, hvor hun går under navnet ”Jettiegirl28”.


Du kan se videoen her:I videoen starter hun med at slå fast, at hun indledningsvis selv var skeptisk omkring listen. At den fremstod vilkårlig, ligesom det forekom at være svært tilgængelige data.


Men hun tog udgangspunkt i sine egne sager, hvor hun faktisk bemærkede en vis sammenhæng: at mændene med sådanne jobs havde en tendens til at være mere narcissistiske og kontrollerende samt have sværere ved at håndtere skilsmisse.


Dog understreger hun, at man ikke nødvendigvis vil løbe ind i en skilsmisse, hvis éns partner har ét af jobsene på listen.


De 5 job-typer præsenteres derefter i vilkårlig orden:


Brandmænd, politibetjente, militærpersonel, kirurger og piloter.

Hun siger videre, at mænd i disse jobs er ”guder” i deres funktioner med autoritet, ansvar og kontrol samt at andre ser op til dem og giver dem respekt. Jobbet har med andre ord en vis ophøjethed over sig, som nogle kan tage med sig ind i mere private forhold.


Ifølge flere medier, eksempelvis The Sun, kan flere af de, der har set videoen, godt se en sammenhæng mellem job og adfærd. Én skriver eksempelvis, at ”Jettiegirl” rammer plet, og at man skal ”passe på uniformer”.Man kan næppe kalde historien for reel forskning. Men den rejser dog nogle overvejelser omkring persontyper, der måske er mere tilbøjelige til at søge denne type jobs – og at dette (måske) kan have en indvirkning på andre sider af personens liv.

84 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page