top of page

Søger ofre for partnervold

Et nyt projekt baseret på narrative interviews forholder sig til kvinder, der har været udsat for partnervold.
”Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd” (VIVE) søger lige nu kvinder, som har været udsat for partnervold – og som vil deltage i et interview.

 

Projektet er finansieret af Helsefonden og under ledelse af forsker, antropolog og ph.d. i sociologi Sofie Henze-Pedersen.

 


”En fortællende tilgang”


VIVE skriver om interviewet, at det vil have en ”fortællende tilgang”, hvor kvinden ”får mulighed for at fortælle, hvordan volden kan påvirke hverdagen og relationer over tid – også efter at de voldelige handlinger i sig selv er ophørt”.

 

I deres artikel om projektet skriver VIVE:

 

”Projektet sætter fokus på vold som en oplevelse over tid. Dette vil kunne indfange, at vold ikke blot er noget, der sker og forsvinder igen, men også noget, der tages ind af den person, der er udsat for vold, og på den måde bliver en del af hverdagen efterfølgende.


Projektet skal derfor undersøge, hvordan vold kommer til udtryk i kvinders levede hverdagsliv efter bruddet med en voldelig partner. Der er således et særligt fokus på tid, og hvordan volden kan få betydning for hverdagen og relationer – selv efter bruddet. Projektet har fokus på, hvordan (tidligere) oplevelser med partnervold kan komme til udtryk på forskellige måder og på forskellige tidspunkter”.

 

Du kan læse mere om projektet i denne anden artikel fra VIVE.


 

Vil du deltage?


Interviewet vil blive afviklet i enten VIVE´s lokaler i København eller Aarhus eller et tredje sted. Der kan også være mulighed for at afvikle interviewet i sit eget hjem.


Er man interesseret i at deltage, skal man kontakte projektlederen på projektet, Sofie Henze-Pedersen, på mobil 33 48 09 60 eller pr. mail til shp@vive.dk.

48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page