top of page

Skønlitteratur

Opdateret: 4. jan. 2022

Her finder du en række skønlitterære bøger til forældrene, f.eks. om deres skilsmisse og reaktioner undervejs i processen.Senest opdateret: 19. april 2021.Efterskælv af Rachel Cusk (forlag: Rosinante).

I efterdønningerne af en skilsmisse står en kvinde med sine to døtre. Hun er ramt, rasende og sårbar, og samtidig må hun definere rollen som kvinde, mor og menneske på ny. Og hun må forholde sig til egne bristede illusioner såvel som omverdenens forestillinger og konventioner. Som fraskilt føler hun sig kastet ud af fællesskabet af mere vellykkede kernefamilier og gifte venner, der trænger sig på med velmenende råd. Kan hun genfinde fodfæstet og skabe en ny hverdag for sig selv og sine børn, når intet længere føles stabilt eller normalt? Hvordan er man en god mor for sine teenagebørn? Og hvad med kærligheden?


"Efterskælv" udkom på engelsk i 2012 og vakte stor debat.


En kvindes vej gennem skilsmissen af Mette Haulund (forlag: "Mette Haulund"). “En kvindes vej gennem skilsmissen” handler om kvinden Line og hendes “kamp” gennem parforholdsproblemer, utroskab og skilsmisse. I bogen følger man Lines tankemylder og hendes ture op og ned af det komplette følelsesregister, ligesom man undervejs i bogen får gode råd og fakta til, hvordan man selv kan gøre en forskel i parforholdet, eller komme bedst muligt gennem skilsmissen. I bogen følger man også Lines dialog med coachen Gitte, som hjælper Line med at få sat fokus på de ting, der gavner hende. En moderne familie af Helga Flatland (forlag: Turbine). Efter et 40 års langt ægteskab beslutter Torill og Sverre at lade sig skille. De er begge 70 år, pensioneret – og føler sig færdige med familieprojektet. Men det gør deres tre voksne børn ikke. For dem er familien et vigtigt omdrejningspunkt og ophav til deres værdier, valg og ambitioner. Det rokker ved grundlaget for alle tre søskende, da forældrene lader sig skille – men også ved balancen og dynamikken i familien.


Forførernes klub af Thomas Rydahl (forlag: Politikens Forlag).

Efter en svær skilsmisse er Flemming tvunget til at starte forfra. Han flytter til et sørgeligt baghus på Østerbro, mister både sit job og sin hverdag med børnene. Det eneste, Flemming vil, er at komme tilbage til dét liv, han kender.


Da det ser værst ud, støder han på en mystisk klub, der dyrker æstetik, mad og forførelse – og Søren Kirkegaards filosofi. Mødet med de karismatiske mænd og kvinder i "Forførernes klub" ændrer Flemmings liv, og han bliver selv forvandlet. Verden ligger åben som en grillet østers.Pludselig kan han forføre sig til penge, indflydelse og sex. Men hvad vil han egentlig? Og hvad er prisen for at blive fri af sin fortid? Historie om et ægteskab af Geir Gulliksen (forlag: C&K Forlag). I "Historie om et ægteskab" forsøger den mandlige fortæller at finde frem til, hvordan hans ægteskab kunne gå i stykker, selvom han og hans kone faktisk elskede hinanden og ville hinanden det bedste. Dette gør han ved at se tilbage på deres forhold fra sin kones synsvinkel, gennem hendes blik.


I egetræets skygge af Sofia Lundberg (forlag: People´s Press).

Esther har mistet fodfæstet efter en svær skilsmisse, og weekenderne uden sønnen Adrian er smerteligt ensomme. Hver anden lørdag går hun ud til en gammel eg på en eng ved vandet. Der møder hun en dag Rut, en ældre dame med en fantastisk evne til at fokusere på det smukke i livet. Rut mindes sin ungdom, og Esther bliver fascineret af hendes fortællinger.


Et uventet og smukt venskab opstår mellem de to kvinder. Men ikke alt er, som det umiddelbart ser ud til … Hvad er det for hemmeligheder, Rut skjuler? I sin søgen efter svar rejser Ester til Comosøen i Italien, hvor billedet af en kompliceret livsskæbne træder frem. Inden du går - vil du så ikke blive lidt længere? af Karin Heurlin (forlag: People´s Press). I 18 måneder følger vi Gry, mens hun kæmper med et liv som nyskilt, single og mor til børn i en 7-7 ordning. Et liv, hvor hun hver anden uge spiser durumrulle alene med lukket altandør, så hun ikke kan høre de legende børn i gården. Et liv, hvor en enkelt sms kan ændre det hele, hvor fredag aften endte i et sort hul, og hvor hun må se børnene stå og vinke i vinduet, når de tager afsked hver anden uge.


Værelse samlet af kvinder af Katrine Grünfeld (forlag: Grif).

En kvinde bryder op fra sin materielt velpolstrede tilværelse med mand og teenagebørn og flytter ind hos en veninde. Romanen følger hende det første skelsættende år efter skilsmissen. Hun vælger sin egen vej i krisen, i lysten til livet, hun vælger at følges med sin veninde, mor, nabo og datter, og sammen med dem, båret af dem, at smide hammen og vakle, løbe, flyve som en begyndelse til noget nyt.20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page