Skilsmissetallene er tilsyneladende påvirket af en lovændring og effektiviseringer.
En opgørelse over antallet af skilsmisser i Danmark viser, at allerede efter årets første tre kvartaler lå antallet af separationer og skilsmisser i Danmark væsentligt højere i 2020 end det var tilfældet i hele 2019.
Herunder ses antallet af indkomne ægteskabs-sager til Familieretshuset i perioden 2016-20. Det skal bemærkes, at der her er tale om indkomne sager og ikke de afsluttede sager, som denne sammenhæng reelt handler om.
”Et efterslæb”
Det kunne rejse overvejelsen, om forårets corona-nedlukning af Danmark måske sætter mange par på en hård ægteskabelig prøve.
Men dét afviser Familieretshuset umiddelbart.
De forklarer således, at ”Familieretshuset i løbet af året indhentede et efterslæb i behandlingen af ansøgninger om separation og skilsmisse”, og at der ”dermed blev der udstedt flere endelige bevillinger”.
Kontorchef Søren Aakjær Gam uddyber: ”Vi kan se, at antallet af anmodninger om separation og skilsmisse er nogenlunde stabilt år for år. Når det samlede skilsmissetal alligevel ligger væsentligt højere i 2020, så handler det bl.a. om, at vi i Familieretshuset i løbet af året fik optimeret sagsbehandlingen og nedbragt bunken af skilsmisseansøgninger. Vi omlagde arbejdsgange og processer, som gav udslag i højere effektivitet, ligesom vi også i foråret kunne gøre brug af nogle ekstra ressourcer, der blev frigivet andetsteds pga. Covid-19”.
Betydningen af den afskaffede refleksions-periode
Desuden blev den obligatorisk refleksions-periode på 3 måneder afskaffet pr. 1. juli 2020. Dét betød, at flere end 1.500 sager afventede endelig behandling i Familieretshuset; et tal, der i sidste ende landede på omkring 4.000 sager.
Comments