top of page

Nye skilsmisse-bøger på vej

Forlagene udsender flere spændende skilsmisse-relaterede bøger den kommende tid.I den kommende tid udgiver eller genudgiver flere forlag en lang række bøger, som forholder sig til skilsmisse, forældreskabet og lignende.


Her sætter vi fokus på 5 af dem: en børnebog, 3 skønlitterære bøger – og så en bog af en garvet canadisk sociolog, der skriver om forældremyndighed, delt forældreskab, familiemægling og børns beskyttelse, med fokus på fædrene."Dengang Amalie fik sindssygt mange papforældre"


Kim Fupz Aakeson står bag denne forunderlige bog om Amalie, der er en helt almindelig pige. I en helt almindelig familie med en mor og en far. Men en dag vågner hun op og finder en papmor på badeværelset. Og om eftermiddagen ringer endnu én på døren. ”Man vænner sig vel til det”, siger Amalie. Men Amalie når dårligt nok at vænne sig til det. For pludselig vælter det ind med papforældre! Med vanlig varme og Fupz’sk humor sætter ”Dengang Amalie fik sindssygt mange papforældre” det moderne børneliv på spidsen.


Bogen retter sig mod børn fra 5 år. Den udgives fra Politikens Forlag og forventes at udkomme den 25. februar 2021.


Du finder bogen med yderligere oplysninger under ”Materiale”, ”Materiale: bøger” og kategorien ”Bøger til børn og unge”."I egetræets skygge"


Esther har mistet fodfæstet efter en svær skilsmisse, og weekenderne uden sønnen Adrian er smerteligt ensomme. Hver anden lørdag går hun ud til en gammel eg på en eng ved vandet. Der møder hun en dag Rut, en ældre dame med en fantastisk evne til at fokusere på det smukke i livet. Rut mindes sin ungdom, og Esther bliver fascineret af hendes fortællinger. Et uventet og smukt venskab opstår mellem de to kvinder. Men ikke alt er, som det umiddelbart ser ud til … Hvad er det for hemmeligheder, Rut skjuler? I sin søgen efter svar rejser Ester til Comosøen i Italien, hvor billedet af en kompliceret livsskæbne træder frem.


Bogen er skrevet af svenske Sofia Lundberg.


Den udgives fra People´s Press og forventes at udkomme den 10. marts 2021.


Du finder bogen med yderligere oplysninger under ”Materiale”, ”Materiale: bøger” og kategorien ”Skønlitteratur”."Efterskælv"


I efterdønningerne af en skilsmisse står en kvinde med sine to døtre. Hun er ramt, rasende og sårbar, og samtidig må hun definere rollen som kvinde, mor og menneske på ny. Og hun må forholde sig til egne bristede illusioner såvel som omverdenens forestillinger og konventioner.


Som fraskilt føler hun sig kastet ud af fællesskabet af mere vellykkede kernefamilier og gifte venner, der trænger sig på med velmenende råd. Kan hun genfinde fodfæstet og skabe en ny hverdag for sig selv og sine børn, når intet længere føles stabilt eller normalt? Hvordan er man en god mor for sine teenagebørn? Og hvad med kærligheden?


Bogen er skrevet af Rachel Cusk. Dens engelske titel er ”Aftermath”, og den vakte stor debat, da den udkom i England i 2012.


Den udgives fra Rosinante og forventes at udkomme den 16. marts 2021.


Du finder bogen med yderligere oplysninger under ”Materiale”, ”Materiale: bøger” og kategorien ”Skønlitteratur”."Forførernes klub"


Efter en svær skilsmisse er Flemming tvunget til at starte forfra. Han flytter til et sørgeligt baghus på Østerbro, mister både sit job og sin hverdag med børnene. Det eneste, Flemming vil, er at komme tilbage til det liv, han kender. Da det ser værst ud, støder han på en mystisk klub, der dyrker æstetik, mad og forførelse – og Søren Kirkegaards filosofi. Mødet med de karismatiske mænd og kvinder i Forførernes klub ændrer Flem- mings liv, og han bliver selv forvandlet. Verden ligger åben som en grillet østers.Pludselig kan han forføre sig til penge, indflydelse og sex. Men hvad vil han egentlig? Og hvad er prisen for at blive fri af sin fortid?


Bogen er skrevet af Thomas Rydahl.


Den udgives fra Politikens Forlag og forventes at udkomme den 8. april 2021.


Du finder bogen med yderligere oplysninger under ”Materiale”, ”Materiale: bøger” og kategorien ”Skønlitteratur”."Divorced Fathers"


Engang var fædre primært brødvindere og den disciplinerende forælder, men nu bliver fædre mere og mere involverede i deres børns liv. Bogen ser nærmere på, hvordan denne skiftende rolle har påvirket fædres oplevelse af skilsmisse og tab af beskyttelse, der ofte følger. Bogen argumenterer, at børn drager mest fordel af begge forældres kærlighed og støtte, og den argumenterer for aktivt forældreskab efter skilsmisse.


Den engelsk-sprogede bog er skrevet i 2011 af den erfarne sociolog Edward Kruk, der i årevis har beskæftiget sig med blandt andet forældremyndighed, delt forældreskab, familiemægling, forældre-fremmedgørelse, fraskilte fædre og børns beskyttelse.


Den udgives fra Fernwood Publishing Co Ltd og forventes at udkomme den 19. februar 2021.


Du finder bogen med yderligere oplysninger under ”Materiale”, ”Materiale: bøger” og kategorien ”Bøger til forældrene”.40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page