top of page
Forfatters billedeskilsmissefamilien

Ny bog om forældre-fremmedgørelse

En ny bog sætter fokus på forældre-fremmedgørelse og præsenterer flere evidens-baserede tilgange til at gribe ind i sådanne situationer.



Forældre-fremmedgørelse er en samlet betegnelse for en række metoder og tilgange, som nogle forældre benytter for at påvirke relationen mellem barnet og den anden forælder, f.eks. som led i en verserende skilsmissesag eller tiden derefter.


Fænomenet har længe været en sag, som internationale organisationer har sat fokus på, og de skønner, at forældre-fremmedgørelse er forholdsvis udbredt. Her i Danmark er kendskabet endnu ikke så alment, men var dog i fokus i TV2-dokumentaren ”Med børnene som våben”, der blev sendt for nylig.


I sidste måned udkom den engelsk-sprogede bog om forældre-fremmedgørelse med titlen ”Parental Alienation: an evidence-based approach”.


Den er skrevet af britiske Denise McCartan, der er klinisk psykolog med en forsknings-doktorgrad. Hun er desuden blevet brugt som et ekspertvidne i flere hundrede sager i den britiske familieret.



Forlagets beskrivelse


Det er forlaget Routledge, der har udgivet ”Parental Alienation: an evidence-based approach”.

De præsenterer bogen således (vores oversættelse):


”Denne bog giver et omfattende overblik over etablerede evidensbaserede interventioner til de problemer, der er forbundet med forældre-fremmedgørelse.


Bogen fokuserer på at hjælpe familier og sikre, at barnets behov bliver opfyldt. Der er i de senere år givet stigende opmærksomhed til emnet forældre-fremmedgørelse, efterhånden som antallet af skilsmisser er steget, og flere børn lever under en igangværende forældrekonflikt, hvilket risikerer betydelig følelsesmæssig skade. Kapitlerne peger på anvendelsen af ​​talrige evidensbaserede interventioner, der allerede er tilgængelige, og beskriver, hvordan man identificerer, vurderer og griber effektivt ind over for familier, hvor forældrene-fremmedgørelse er blevet identificeret.


Den vil være af interesse for dem, der arbejder i familiedomstolene, især ekspertvidner, kliniske psykologer, terapeuter, socialrådgivere, værger og andre juridiske fagfolk, foruden forskere med interesse i forældre-fremmedgørelse”.



Bogens indhold


Ifølge forlaget indeholder bogen de følgende kapitler (vores oversættelse):


  1. At forstå forældre-fremmedgørelse

  2. Hvorfor er det vigtigt og hvordan set det ud?

  3. Mild, moderat og alvorlig forældre-fremmedgørelse

  4. Fejlslutninger, hybride tilfælde og berettiget fremmedgørelse

  5. Den fremmedgørende forælder

  6. Den angrebne forælder

  7. Det fremmedgjorte barn

  8. Typiske tilfælde og indsigt fra klinisk erfaring

  9. Vurderingen

  10. Eksisterende tilgange til intervention

  11. Hvilke andre psykologiske indgreb kan være nyttige ved forældre-fremmedgørelse?

  12. Hvad lærte vi?


Læs mere og bestilling af bogen


Du kan læse mere om bogen og bestille den via dette eksterne link.

58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page