top of page

Familieretshuset i afskedigelses-runde

Direktør Anette Hummelshøj udtaler, at op mod 100 årsværk skal spares væk. Medarbejderne er i dag blevet orienteret om den forstående afskedigelses-runde.Familieretshuset vil i næste uge gennemføre en afskedigelses-runde, der vil omfatte op mod 100 årsværk.


I en pressemeddelelse angiver Familieretshuset flere grunde til, at besparelsen skønnes nødvendig.


Det nævnes således, at Familieretshusets bevillinger for perioden 2021 til 2025 er nedsat med cirka 100 millioner kroner, blandt andet fordi afviklingen af sagspukler er gennemført. Desuden har det ikke været muligt at realisere forventede effektiviseringer og besparelser via nye IT-systemer – og i forlængelse heraf er Familieretshuset nødsaget til at foretage en række IT-investeringer de kommende år. Og endelig er Familieretshusets økonomi presset af stigende omkostninger til kommunernes børn- og ungekonsulenter.


Familieretshuset har derfor planlagt en afskedigelses-runde i næste uge.”Ingen vej uden om”


Familieretshusets direktør, Anette Hummelshøj, udtaler: ”Det er ikke let at skulle sige farvel til så mange gode medarbejdere i Familieretshuset, som har været med til at skabe flotte resultater. Efter vedtagelsen af Finansloven for 2023 i maj 2023 er der dog ingen vej uden om, at vi nu varsler afskedigelser, der vil sikre, at Familieretshusets udgifter i 2024 passer til den forventede bevilling i 2024”.


Det nævnes videre, at ”børn, forældre og andre borgere, der har brug for hjælp fra Familieretshuset”, fortsat kan forvente ”hjælp af høj kvalitet, når de er i kontakt med Familieretshuset”.


Anette Hummelshøj fortsætter:


”Det har været og er også fremadrettet helt afgørende, at vi fortsat kan levere den rette høje kvalitet i den hjælp, som borgerne har brug for. Helt at undgå, at en medarbejderreduktion på op mod 100 årsværk kan mærkes, kommer vi nok ikke uden om på den korte bane. Vi har et meget klart fokus på, at effektiviseringer, og digitale løsninger kan bidrage til at opretholde den nødvendige kvalitet i vores opgaveløsning”.


Afskedigelserne gennemføres den 31. august, hvor Familieretshuset derfor vil holde lukket, både mht. møder og telefonisk betjening.

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page