top of page

Åben høring om det familieretlige system

Sidst på måneden afvikles en åben høring om det familieretlige system og særligt situationer, hvor kontakten mellem forælder og barn bliver brudt.Torsdag den 28. oktober 2021 afvikler Folketingets Social- og Ældreudvalg en åben høring om det familieretlige system.


Høringen finder sted i Landstingssalen på Christiansborg fra kl. 9.30 til kl. 12.00.Høringen handler om, hvordan det familieretlige system fungerer, og herunder hvad den brudte kontakt mellem forælder og barn kan have af konsekvenser for forælderens retssikkerhed.


Folketinget beskriver den åbne høring således:


”Formålet med høringen er at belyse problemerne i det familieretlige system, så politikerne får et kvalificeret indblik i, hvordan systemet fungerer, samt viden om de retssikkerhedsmæssige konsekvenser, det kan have for en forælder, når denne mister kontakten til sine børn. Det er vurderingen, at der er alt for mange enkeltsager, hvor samværsforældre mister kontakten til deres børn, og høringens fokus vil derfor være at få afdækket problemernes omfang og identificere årsagerne til den forringede retssikkerhed på området for samværsforældre. Oplæg fra eksperter og fagpersoner skal bidrage til at skabe et bedre grundlag for de politiske drøftelser om det familieretlige system, og som kan understøtte det videre arbejde med at styrke retssikkerheden”.Oplægsholdere


En række prominente personer fra det familieretlige system og enkelte privatpersoner med erfaringer fra systemet er indbudt til at holde et oplæg.


Blandt disse er:

  • Martin Olsen (personlig beretning)

  • Tanja Graabæk (advokat fra ”Strauss & Garlich”)

  • Anni Højmark (retspræsident, Retten i Svendborg)

  • Ingrid Hartelius Dall (juridisk seniorrådgiver for ”Børns Vilkår”)

  • Karen Wung-Sung (advokat, Advokatsamfundet)

  • Jacob Bruun (vicedirektør i Familieretshuset)


Det endelige program er endnu ikke fastlagt, men udgives senere.Tilmelding til fremmøde nødvendig


Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig.


Folketinget angiver, at der er et begrænset antal pladser til høringen, og at disse vil blive fordelt efter først til mølle-princippet via tilmelding.


Desuden bør man beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at være i god tid, dvs. ca. en halv time, inden høringen starter.


Tilmeldingen kan ske via denne side.TV-transmission


Desuden bliver høringen sendt via Folketinget TV.


Høringen kan følges via dette link.

60 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page