top of page

"Spørg Sif": om krise / sorg

Psykoterapeut Sif Frederiksen fra ”Terapeutisk Klinik” besvarer læser-spørgsmål eksklusivt for ”Skilsmisse-magasinet”. Her stiller Sanne et spørgsmål om at overvinde en krise efter en lang og svær skilsmisse.
Sif Frederiksen


Denne udgave af brevkassen ”Spørg Sif” indgik i ”Skilsmisse-magasinet” nummer 8, der udkom den 1. februar 2023.


Du kan læse mere om ”Skilsmisse-magasinet” og tilmelde dig via denne side. Det er gratis og består af masser af inspirerende materiale.


Du kan læse meget mere om Sif Frederiksens praksis, "Terapeutisk Klink", ved at følge dette link.Kære Sif.


Jeg blev skilt fra min mand for to år siden. Det var mig, der sagde stop, fordi han var mere optaget af sit arbejde end sin familie (mig og vores to piger på 7 og 11 år). Han kæmpede imod min beslutning om skilsmisse, og længe var vores situation præget af uvenskab, dårligt samarbejde og en belastet hverdag. Nu er der ro, fordi han er i et nyt forhold. Men jeg føler mig brugt, slidt ned og har ikke tiltro til fremtiden.


Hvad skal jeg gøre for at finde ro og tilbage til dén livsglade person, jeg var engang?


Kærlig hilsen


SanneKære Sanne.


Jeg er tilbøjelig til at bruge klichéen ”Tiden læger alle sår”. Det er nemlig ofte tid, der skal til, førend vi mennesker finder os til rette i nye livsvilkår og nervesystemet falder så meget til ro, at du kan begynde at tro på, at livet igen kan være glædesfyldt, og at der måske også er en ny forelskelse på vej til dig.


Mens du venter på lysere tider, så sørg for, at dine dage indeholder minimum én eller to ting, som du før betragtede som glædesfyldte eller luksus, og som måske kun er for dig. Det kan være et fodbad, en særlig god kop the, massage eller noget andet som kan være med til at øge dit velvære og trivsel i dagligdagen. Selvfølgelig kan du vælge at inddrage børnene i hyggelige og rolige aktiviteter eller bruge tid med veninder, når børnene er på samvær hos deres far – men sørg for, at der også er ”Sanne-tid”, hvor der ikke er nogen eller noget, du skal sørge for eller tage dig af.


Bevægelse er også godt i denne periode, da kroppen har brug for at blive en aktiv del af forandringsprocessen. Her ville jeg vælge at gå uden om de meget aktive og hårde træningsformer, da kroppen ikke har brug for flere stresshormoner. I stedet ville jeg vælge at fokusere på de langsomme yogaformer som yin yoga eller restorativ yoga eller måske bare en gåtur i et naturskønt område.


Det tager tid at finde sig til rette i en ny tilværelse, også selv om det er en beslutning, man selv har truffet. Giv det tid og fyld dine dage med gode ting, så skal du se, at lyset vender tilbage som Andreas Odbjerg synger i sin sang ”I morgen er der også en dag”.


Kærlig hilsen


Sif0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page