top of page

"Spørg Sif": om konfirmation

Psykoterapeut Sif Frederiksen fra ”Terapeutisk Klinik” besvarer læser-spørgsmål eksklusivt for ”Skilsmisse-magasinet”. Her stiller ”C” et spørgsmål om datterens konfirmation og eksens nye kæreste.
Sif Frederiksen


Denne udgave af brevkassen ”Spørg Sif” indgik i ”Skilsmisse-magasinet” nummer 9, der udkom den 1. marts 2023.


Du kan læse mere om ”Skilsmisse-magasinet” og tilmelde dig via denne side. Det er gratis og består af masser af inspirerende materiale.


Du kan læse meget mere om Sif Frederiksens praksis, "Terapeutisk Klink", ved at følge dette link.Kære Sif.


Min datter skal konfirmeres dette forår. Desværre blev hendes far og jeg skilt sidste år, men vi har stadig et udmærket forhold, og vi glæder os til at holde den store dag sammen.


Men for nogle måneder siden fandt hendes far en ny kæreste, og hun og min datter er hurtigt blevet tætte. Min datter vil gerne have hende med til konfirmationen, og det er selvfølgelig i orden. Men hun fylder meget, og jeg frygter egentlig, at hun også til konfirmationen kommer til at fylde for meget. Hvad skal jeg gøre?


Kærlig hilsen


"C"Kære "C".


Jeg ved, det er en svær tid for mange skilsmisseforældre, når delebørn skal konfirmeres. Jeg kan derfor sagtens forstå dine bekymringer omkring den nye kæreste og frygten for, at hun kommer til at fylde for meget til konfirmationen.


Dét, vi skal huske på, som du faktisk også selv skriver, er, at din datter har knyttet bånd til den kvinde, som hendes far har valgt at inddrage i hendes liv. Uden at kende jeres forhold eller årsagen til jeres brud, så har du på trods af alt valgt, at din eks skal være far til dit barn. Han har nu valgt at præsentere en ny kvinde i sit barns liv. Dette er man desværre nødsaget til som skilsmisseforældre at forholde sig til og komme overens med, da man jo ikke kan bestemme, hvem barnet skal være sammen med, når det er hos den anden forælder.


Heldigvis ser det ud til, at din datter godt kan lide hende den nye kæreste, som måske er meget anderledes end dig, og måske kan hun tilføre noget positivt til din datter. Det er måske værd at overveje, hvad det er, der gør, at din datter godt kan lide den nye kæreste. I forhold til konfirmationen, så er min erfaring, at du kommer længst med at være åben og hilse den nye kæreste velkommen. Afhængig af dit forhold til din datters far kan du måske drøfte din bekymring med ham.


Ud fra min erfaring kommer du længst med at sætte dine egne behov og følelser til side – og acceptere at din datter har en relation til din fars kæreste og gerne vil dele dagen med hende, på trods af at hun fylder meget. Og igen: det er slet ikke sikkert, at din datter oplever hende på samme måde som dig.


De bedste ønsker om en dejlig konfirmationsdag.


Kærlig hilsen


Sif
24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page