top of page
  • skilsmissefamilien

"Skilsmisse-magasinet" nummer 2 er udkommet

I dag er det nye nummer af ”Skilsmisse-magasinet” udkommet med masser af materiale – og med et tema om, hvorvidt man kan stole på viden, der fremlægges på skilsmisse-området.Bemærk: du finder linket til denne udgave af ”Skilsmisse-magasinet” nederst i artiklen.


Der er megen viden, man som skilsmisse-ramt eller skilsmisse-familie skal jonglere med i bestemte situationer for at kunne foretage forskellige vurderinger korrekt og dermed også i sidste ende træffer de rigtige beslutninger.


Men hvad nu, hvis dén viden, man baserer det på, ikke er den rigtige?Når viden er mangelfuld eller tvetydig


En forholdsvis anerkendt forsker på skilsmisse-området har i en artikel (med nogle år på bagen) beskrevet de udfordringer, der er knyttet til viden – både generelt, men især i relation til skilsmisse-forskningen. At denne viden ikke nødvendigvis er ”rigtig”, men kan være ændret på flere måder. Og dét er lige fra de tilforladelige situationer, hvor man blot gengiver viden, man betragter som rigtig uden at den faktisk er det, til de vanskeligere situationer, hvor man gengiver viden, der er begrænset, mangelfuld, tvetydig, fejlagtig eller ligefrem manipuleret.


I denne sammenhæng giver ”Skilsmisse-magasinet” flere konkrete eksempler på, at viden på forskellige måder kan siges at være udfordrende – og i øvrigt på måder, der givetvis kan tolkes derhen, at magasinet faktisk påstår, at det også er manipulation.


Dette er nu ikke tilfældet. Men magasinet bringer eksemplerne for netop at vise, hvor vigtigt det er at forholde sig til dén viden, man giver.


Temaet skal derfor betragtes sådan, at det bringer yderligere viden i spil i forhold til de forskellige sammenhænge, der bliver berørt, f.eks. deleordninger – ikke for at sige, at en forsker tager fejl, men snarere, at den bragte viden udvider den samlede viden og derfor viser den reelle kompleksitet.Indhold i dette nummer


Denne udgave af ”Skilsmisse-magasinet” indeholder følgende materiale:

  • ”Samvær med andre end forældrene”. Det er normalvis barnets forældre, der fordeler barnets tid mellem sig. Men faktisk har andre, under visse omstændigheder, også mulighed for at få samvær med barnet.

  • ””Woozling” – når man (måske) ikke kan stole på viden”. Det er et begreb, der er hentet fra ”Peter Plys”, men med masser af alvor bag. For faktisk kan der være en risiko for, at forskning, rapporter, synspunkter osv. bliver fremlagt på forvrængede og ligefrem manipulerende måder.

  • ”Familieretshusets resultatplan 2022”. Familieretshusets ledelse har udsendt resultatplanen for det kommende år, der viser de mål, som er fastsat til driften som for eksempel sagsbehandlingstider, møder, kommunikation og økonomi.

  • ”Seneste nyt fra skilsmisse-området”. Store og små nyheder med relevans for vores område.

  • ”Dagen efter brylluppet: bruden vil skilles”. Bruden havde fastsat én regel for bryllupper, som gommen brød.

  • ”Zakiya Ajmi: ”Vulkan””. Denne ungdomsroman fra 2020 er både glimrende og betagende.

  • ”Børnesagkyndig undersøgelse og retten til en bisidder”. Familieretshuset har efter en henvendelse fra Ombudsmanden taget initiativ til at sikre, at retten til en bisidder under en børnesagkyndig undersøgelse får opmærksomhed.


Se magasinet


Du finder denne seneste udgave af ”Skilsmisse-magasinet” ved at følge dette link.


Og bemærk, når man følger linket, at det er muligt at læse magasinet direkte fra hjemmesiden.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page