top of page
  • skilsmissefamilien

Nyt projekt om børneinddragelse

I et nyt forskningsprojekt skal det undersøges, hvordan børneinddragelse kan forbedre dén støtte, som børn og forældre modtager i forbindelse med skilsmisse.”Velux Fonden” støtter et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan børneinddragelse kan forbedre dén støtte, som børn og forældre modtager, og derigennem afbøde de potentielt negative konsekvenser ved en skilsmisse.


Støtten er på 6 millioner kroner til det 3-årige projekt.


Projektets formål er at styrke og kvalificere bestræbelserne på at hjælpe børn bedst muligt gennem familiens brud. Det søges (ifølge RUC) gjort ved ”at producere ny grundvidenskabelig viden om de dynamikker, der skaber børns trivsel og mistrivsel samt forskningsbaseret udvikling og implementering af denne viden og nye metoder til at tale med og få indblik i børnenes perspektiver”.


Det bliver professor Hanne Warming fra Roskilde Universitet, der skal lede forskningsprojektet. Desuden deltager Professionshøjskolen Absalons ”Center for Socialt arbejde og Forvaltning” og Familieretshuset.


Projektleder Hanne Warming udtaler ifølge RUC: ”Det fantastiske ved dette projekt er, at udvikling af Familieretshusets børneinddragelsespraksis og forskning i børnenes hverdagsliv kommer til at indgå som ligeværdige parter. Det giver optimal mulighed for at skabe resultater både forskningsmæssigt og i praksis – frem for hvis forskningen eksempelvis var begrænset til evaluering eller praksis til empirisk genstandsfelt. Vi glæder os meget til at komme i gang”.


Du kan læse hele RUC´s beskrivelse af projektet ved at følge dette link.

55 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page