• skilsmissefamilien

Astrid Krag: "Derfor retter vi nu op på det"

Social- og indenrigsministeren forklarer baggrunden for, at Folketinget med bred opbakning afskaffede flere paragraffer blot 14 måneder efter, de blev vedtaget.I går vedtog Folketinget en række lovændringer, som blandt andet omfatter afskaffelsen af refleksionsperioden på 3 måneder og den tvungne delte bopæl. Og i dag forklarer social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) om baggrunden for lovændringerne.


Det gør hun i et opslag på Facebook, der prydes af et billede af Astrid Krag i Folketingssalen under den afsluttende tredjebehandling af sagen.


"Virkeligheden har vist, at betænkningstiden skaber flere problemer end den løser".


Astrid Krag skriver (her gengivet ordret fra Facebook-opslaget):


”Skilsmisser er ofte ulykkelige i sig selv. Men de bliver kun mere triste, hvis børn bliver taget som gidsel i en bitter konflikt mellem mor og far.


Der var ting i skilsmissesystemet, der betød at børn kom mere i klemme end de behøvede. Derfor retter vi nu op på det.


Det var med de med de bedste intentioner, at et samlet folketing sidste år besluttede at indføre en refleksionsperiode for skilsmisseforældre på tre måneder og en delt tvungen bopæl i samme periode.


Håbet var, at man på denne måde kunne forhindre nogle ulykkelige og unødvendige skilsmisser, ved at få forældrene til at overveje tingene en ekstra gang. Tænk, hvis de kunne blive sammen, få løst konflikterne og få det hele til at lykkes. Men sådan gik det desværre ikke.


"Virkeligheden har vist, at betænkningstiden skaber flere problemer end den løser. Bitre konflikter mellem ægtepar, der vil skilles, bliver trukket i langdrag. Konflikterne bliver værre".

Det kan være ganske smertefuldt og opslidende for begge parter. Og ikke mindst for børnene, der ender i midten af i en ulykkelig fejde mellem mor og far. Det går altså ikke.


Derfor har vi nu afskaffet refleksionsperioden og den tvungne deling af bopælen, der skabte konflikter. I Finansloven har vi desuden afsat penge til at forkorte ventetiderne, der er alt for lange.


Jeg mener det er helt afgørende, at vi som politikere er parate til at se det i øjnene, hvis lovgivningen ikke virker som vi havde håbet - især når børn kommer i klemme!


Så tak til det flertal i Folketinget, der i går var med til at sikre, at vi passer lidt bedre på børnene i en svær tid i deres liv, når mor og far går fra hinanden”.Gælder allerede fra 1. juli

Lovforslaget om at afskaffe refleksionsperioden blev vedtaget med 80 stemmer for og 15 stemmer imod. Lovforslaget om at afskaffe den tvungne bopæl blev vedtaget med 87 stemmer for og 8 stemmer imod.

Afskaffelsen af såvel refleksionsperioden som den tvungne delte bopæl gælder allerede fra den 1. juli i år. Dermed vil det være muligt at blive skilt straks.


Desuden fjernes kravet om, at par, der ønsker skilsmisse og har børn under 18 år, skal gennemgå et digitalt læringsforløb forud for skilsmissen.


15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle